Waarom je in Antwerpen zeker bent van een job

Shutterstock
Op zoek naar een job dicht bij huis? Of lijkt Antwerpen je gewoon dé plek om je carrière uit te bouwen? Deze sectoren schreeuwen er om extra krachten.

De economie trekt aan, de werkgelegenheid zit in de lift. Dat blijkt uit de statistieken van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB. In maart kwamen er 23.439 vacatures bij, maar liefst 21% meer dan vorig jaar én het hoogste maandcijfer in 5 jaar. Ook in de provincie Antwerpen liggen er heel wat jobs voor het grijpen. Een overzicht:

Wil je graag aan de slag in Antwerpen? Ontdek het volledige aanbod op de website.

De voorbije maanden kwamen er in de provincie Antwerpen net geen 17.500 nieuwe banen bij, in uiteenlopende branches. De 4 sectoren waar het aantal vacatures sterk steeg, zijn productie & techniek, transport, IT en zorg & welzijn. Benieuwd in welke functies je meteen aan de slag kan? We lijsten er enkele op.

Productie en techniek

Technische profielen zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt. Heel wat jobs waarvoor je voeling moet hebben met techniek en/of technologie staan al jaren op de lijst van knelpuntberoepen. Aan werk dus geen gebrek, ook niet als je geen diploma hoger onderwijs hebt. Als process operator garandeer je een gestroomlijnde productie, een servicetechnieker kent dan weer elk onderdeel van een machine. Maar er zijn ook heel wat openstaande functies voor leidinggevenden of voor wie wel een bachelor- of masterdiploma heeft, zoals ingenieurs

Lees ook: Technische knelpuntberoepen: hier vind je zo een job.

Logistiek & transport

TL Hub, de gespecialiseerde jobboard voor de sector van logistiek & transport, polst om de 2 jaar bij opinieleiders uit het vak naar de vooruitzichten. Daaruit blijkt dat ze in 2017 maar liefst 3.600 extra banen verwachten. Een greep uit het aanbod: klantendienstmedewerkers, logistiek bedienden en planners.

Ontdek alle jobs in de logistieke en transportsector.

ICT

Volgens de technologiebarometer van Agoria startten nog nooit zoveel jongeren een bacheloropleiding in ICT, maar de vraag naar IT'ers overtreft vandaag nog altijd ruimschoots het aanbod. Nochtans biedt zo'n diploma heel wat kansen: zo kan je aan de slag als analist, softwareontwikkelaar, webdeveloper of supportmedewerker. Creatiever aangelegd? Dan is een job als grafisch designer misschien iets voor jou.

Lees ook: Werken in ICT? Dit is waarom je als IT'er op rozen zit.

Zorg- en welzijnssector

Sinds begin dit jaar kwamen er zo'n 3.000 nieuwe jobs bij in de gezondheidszorg en de maatschappelijke dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan vacatures voor schoonmakers, verpleegkundigen, opvoeders en sociaal werkers.

Toon me alle alle jobs in de zorg- en welzijnssector.

Lees ook:

Hoeveel verdien je in de gezondheidssector?
Vlaanderen zkt. administratief toptalent

Deze 5 jobs kan je deeltijds uitoefenen


Bron: vacature.com