Voor deze jobs heb je geen hoog diploma nodig

Ook zonder een diploma hoger onderwijs, kan je in diverse jobs terecht
Shutterstock Ook zonder een diploma hoger onderwijs, kan je in diverse jobs terecht
Is studeren niets voor jou? Wil je gewoon de handen uit de mouwen steken? Ook zonder een diploma van het hoger onderwijs zijn er kansen op de arbeidsmarkt! Wij lichten er een paar jobs voor je uit waarin je als starter kunt tonen wat je in je mars hebt.

Buschauffeur

Zonder diploma kun je meteen gaan werken als buschauffeur bij De Lijn. De vervoersmaatschappij is altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Het enige wat je nodig hebt is minimaal twee jaar een rijbewijs. De Lijn biedt een competitief salaris, volop doorgroeimogelijkheden én gratis openbaar vervoer voor jou en je gezinsleden.

Verkoper

Voor de geboren verkopers zijn er jobmogelijkheden genoeg. Er zijn altijd vacatures voor retail expert. Een passie voor telecom is wel handig. Wil je altijd bijleren, werk je graag met meetbare resultaten en ben je een kei in klantcontact? Dan ben je bij de marktleider op het gebied van vaste telefonie en internet aan het juiste adres.

Lees ook: Meer dan 2.500 euro verdienen terwijl je pas van school komt? In deze sectoren kan het

Redacteur sociale media

Doe jij niets liever dan op sociale media zitten? Snap je bovendien wat een post of een tweet succesvol maakt? Goede sociale media-experts kunnen het ook doen zonder opleiding of werkervaring. Wel zoeken ze meestal iemand die goed overweg kan met Photoshop en Indesign en die visuals en filmpjes kan maken. Besteed jij dus al je vrije uurtjes aan beeldbewerking en sociale media, dan is dit dé job voor jou!

Techniek

Ben je een beetje handig, dan kun je als technieker aan de slag. Bijvoorbeeld bij De Lijn of bij Colruyt Group. Vaak word je intern opgeleid, zodat je jezelf steeds verder kunt specialiseren. De arbeidsmarkt is altijd op zoek naar bekwame technici, zodat je in deze job altijd kunt doorgroeien.

Administratie

Tot slot zijn er ook veel open vacatures voor starters in de administratie. Als secretaresse, administratief bediende of dispatcher werk je als spin in het web en krijg je vaak toegang tot interne opleidingen. Je leert heel veel mensen kennen en bent een onmisbare schakel in elk bedrijf.

Toon me alle jobs waar je geen diploma voor nodig hebt

Lees ook:

“Wat we verdienen staat niet meer in verhouding tot onze productiviteit”

Zonder diploma hoger onderwijs toch goed je boterham verdienen? Ja hoor, dat kan

Deze vragen stellen rekruteerders/ceo's om je in de war te brengen

Bronvacature.com.
53 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marc sleeckx

  Werk is werk . Respect voor den bandwerker en ook voor den advocaat . We kunnen niet zonder elkaar.

 • Laurent Van De Velde

  Ik werk met tientallen jobstudenten van ASO tot BSO en er zit NIETS in! Uurtjes afwerken en naar huis, 0,0 interesse, steeds dezelfde fouten... Ze willen allemaal geld verdienen maar werken is iets anders, deze generatie mag keihard op hun bek gaan voor mijn part. En dan durven er nog stemmen opgaan over een basisloon, geef dat geld aan de senioren, zij hebben dit land opgebouwd en moeten het stellen met minder dan 1000€ per maand. Ik ben 27 trouwens, ik schaam mij voor mijn generatie...

 • wim rooyakkers

  Al heb je nog zoveel hoge diploma's,en een dikke nek van hier tot tokio.dan heb je het nog steeds niet gemaakt.mensen kennis ,en vooral omgang met mensen en vakkennis op de werkvloer zijn het aller belangrijkste en ook dat moet men leren.

 • Piet Fluwijn

  Men moet géén kennis hebben , maar wel kennissen . Niet van belang wat men kent , maar wie men kent .

 • guy schepens

  Chauffeur kan je ook worden Roemeense chauffeurs , halen ook hun rijbewijs zonder proef af te leggen en zo rijden er veel op de Vlaamse wegen , dat is Europeese gemeenschap ,+ goed e