Gesponsorde inhoud

Technische uitdagingen en boeiende carrières in de energiesector

Bij Sibelga zit je goed voor een boeiende carrière als ingenieur
Sibelga Bij Sibelga zit je goed voor een boeiende carrière als ingenieur

Sibelga beheert de distributienetten voor aardgas en elektriciteit in Brussel. Hiervoor rekruteert Sibelga regelmatig nieuw talent, ingenieurs in het bijzonder. Sibelga ontwikkelt al jaren verschillende projecten om efficiënter met energie om te gaan. Zo staat Sibelga naast het beheer van het netwerk ook in voor het ontwikkelen van technische diensten.

Een ingenieur licht toe

Gaétane Sommereyns, ingenieur-architect bij Sibelga geeft een woordje uitleg bij haar job: “Ik werk mee aan het NRClick-programma, dat het energieverbruik in openbare gebouwen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vermindert en optimaliseert. Concreet centraliseer en analyseer ik de noden van de klanten en sta ik in voor de coördinatie van studies, markten en werven. En de projecten zijn gevarieerd. Zo hebben we onlangs het verwarmingssysteem van een school gerenoveerd om hun energieverbruik te verminderen. We gaan binnenkort ook de ventilatie optimaliseren van een sporthal met warmterecuperatie uit koudeproductie. Door de gerecupereerde warmte kunnen we de bureaus van een ander openbaar gebouw verwarmen. De projecten zijn dus gevarieerd en dat maakt de job heel interessant.”

"Werken aan het welzijn van anderen is heel motiverend"

“Ik vind het heel motiverend om deel uit te maken van een zinvol project dat het welzijn van mensen verbetert. Want werken aan het verminderen van energieverbruik en vervuiling is toch iets om trots op te zijn. En dat is voor mij belangrijker dan meer te kunnen verdienen in de privésector. Bovendien biedt Sibelga ook andere interessante voordelen, zoals een aanvullende verzekering en voordelige tarieven voor je energieverbruik.”

De voordelen van werken voor een groot bedrijf

“Ik hou ervan om voor een groot bedrijf te werken. We zitten in kleine teams met veel persoonlijk contact. Tegelijkertijd werken we ook samen met heel wat andere collega’s. Zowel mensen met een gelijkaardig profiel als collega’s met totaal andere achtergronden. En dat vind ik verrijkend. Sibelga blijft ondanks alles een bedrijf op maat van mensen en dat zorgt voor een heel aangename werksfeer.”

Werken voor een ‘Top Employer’

“Werken voor een bedrijf met het label ‘Top Employer’ bewijst dat Sibelga werkt aan een stimulerende en aangename werksfeer. En dat is heel belangrijk voor je persoonlijke en professionele groei.”

Wil je meewerken aan de technische uitdagingen in de energiesector? Ontdek dan onze vacatures (m/v) op www.sibelga.be/nl/jobs.

Sibelga is continu op zoek naar nieuw talent. Ontdek alle vacatures (m/v) op www.sibelga.be/nl/jobs.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.