Opleiding bedrijfsbeheer wordt gratis voor jongeren onder de 18 jaar

In de toekomst heb je niet langer een attest bedrijfsbeheer nodig om een eigen zaak te starten
Shutterstock In de toekomst heb je niet langer een attest bedrijfsbeheer nodig om een eigen zaak te starten
Vanaf volgend schooljaar zal de opleiding bedrijfsbeheer gratis zijn voor jongeren onder de 18 jaar. Het gaat om de opleiding in de centra voor volwassenenonderwijs, meldt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits vandaag.

De leerplichtige jongeren uit de derde graad secundair onderwijs zullen de opleiding gratis kunnen volgen vanaf volgend schooljaar, meldt Crevits nu de Open Bedrijvendag plaatsvindt. Door de financiële drempel weg te nemen, wil de Vlaamse regering die jongeren uit het technisch- en beroepsonderwijs stimuleren om een ondernemerschapsopleiding te volgen, vooraleer ze een onderneming opstarten nadat ze afgestudeerd zijn, klinkt het. Sinds dit schooljaar is het attest bedrijfsbeheer immers niet langer verplicht om een eigen zaak op te starten.

Het gaat concreet om de leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs, leerlingen uit het deeltijds onderwijs en leerlingen uit duaal leren die vrijgesteld worden van inschrijvingsgeld indien ze de opleiding rond ondernemerschap volgen.

"Jongeren die nog op school zitten, willen we stimuleren om zich goed voor te bereiden op het ondernemerschap. Daarom wakkeren we met vernieuwde eindtermen de ondernemingszin en financiële kennis aan maar zorgen we er ook voor dat jongeren gratis de opleiding bedrijfsbeheer kunnen volgen", dixit Crevits.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Goed, voor één keer moet ik zeggen heel goed!

 • Christine Laevers

  Goed initiatief. Vele jongeren haken in het S.O. (secundair onderwijs) af voor een of andere reden, maar ergens zeer begrijpelijk. Ik heb les gegeven in het tweedekans onderwijs. Ieder had zijn eigen/haar eigen verhaal. Sommige originele geesten hebben originele ideeën maar bedrijfsbeheer is een must. Sommige jonge mensen horen niet thuis in het eenheidsworst-onderwijs. Daar heb ik ook lesgegeven.

 • Gino Denil

  Een gratis opleiding goed politiek bestuur zou nuttiger zijn in dit land. De bedrijven boeren aardig goed en zitten op hopen geld.

 • Freddy De Vos

  Onderwijs zou voor iedereen gratis moeten zijn!

 • trudo vincke

  Voor wat moet je dat nog volgen,je hebt het niet meer nodig,goe bezig