In deze vijf jobs blijf je fit en gezond

Geen zittend gat? Misschien kan je een van deze jobs overwegen
Unsplash Geen zittend gat? Misschien kan je een van deze jobs overwegen
Gruwel je van de gedachte om je werkleven op een saaie bureaustoel te spenderen? Dan kan het interessant zijn om eens wat niet-zittende beroepen te overwegen. In de volgende jobs zet je dagelijks zeker meer dan 10.000 stappen.

Schoonmaker

Als schoonmaker staat je een zeer sportieve job te wachten. Niet alleen maak je veel meters, bij het schoonmaken komt ook heel wat traplopen, tillen en rekken en strekken kijken. Zeulen met volle emmers en industriële stofzuigers, ramen wassen en stoelpoten poetsen: je moet fysiek echt wel tegen een stootje kunnen. De échte avonturiers, die bovendien geen greintje hoogtevrees hebben, kunnen zich verder specialiseren als ramenwasser.

Toon me alle jobs voor schoonmaker

Onderhoudstechnieker

Deze job is niet voor watjes, noch voor mensen die niet over een goede fysieke conditie beschikken. Als onderhoudstechnieker voer je onderhouds- en herstellingswerken uit aan goederenbehandelingsmachines zoals vorkheftrucks, terminal tractors, reach stackers, straddle carriers en containerkranen. Omdat je soms deze machines moet beklimmen, mag je geen hoogtevrees hebben. In ruil voor je harde werk, ontvang je – onder andere – een mooi loonpakket en een uitgebreid opleidingsplan.

Lees ook: Dit zijn de meest hardnekkige knelpuntberoepen van het moment

Kok

Als kok ben je constant in beweging en werk je onder tijdsdruk. Je eet misschien veel lekkere dingen, maar die calorieën raak je ook direct weer kwijt. Of je nu zelfstandig werkt of een heel keukenteam aanstuurt, je maakt lange dagen en legt op zo'n dag ook heel wat kilometers af.

Postbode

Als je als postbode werkt, ben je gedurende je volledige werkdag actief bezig, vooral als je ervoor kiest om te voet of met de (elektrische) fiets de post te bezorgen. Voor de zwaardere pakketten, ben je dan weer verplicht te auto te nemen, maar dan zorgt het sleurwerk wel voor die gezonde dosis sport waarnaar je op zoek bent.

Hoofd marketing bij de KVBV

Een job waar je niet noodzakelijk letterlijk bij in beweging blijft, maar waar je wel ondergedompeld wordt in de Belgische sportwereld: de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KVBV) zoekt een hoofd marketing, communicatie en sponsoring met sterke commerciële skills. In deze droomjob-voor-voetbalfanaten geef je leiding aan het departement communicatie en onderhoud je de contacten met sponsors en partners. Je verzorgt ook de content op de sociale media. 

Lees ook:

Meer dan 3.500 euro bruto in de maand verdienen? In deze financiële jobs lukt dat

500 euro per maand extra voor exact dezelfde job? Verander van sector!

38 verlofdagen? Dan moet je in deze sector werken

Bronvacature.com.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Claes

  Gemeenschapswachten zijn werkloze die deze job moeten aanvaarden om een werkloosheidsuitkering te blijven behouden. Laat die mensen dus maar wat rondwandelen.

 • Ronny Declerck

  En de Gemeenschapswacht niet vergeten, die zijn minstens 6 uur per dag op pad in weer en wind en hebben dan nog eens af te rekenen met agressieve individuen.

 • Tim Peeters

  Jawel peter er is een beroep dat je tot je 120 ste kan doen nl dat van politieker.

 • Guido Engels

  Laatste 30 jaar van mijn carrière, onderhoudstechnieker geweest aan vorkliften . Nu klein pensioentje, rug en knieën zijn versleten . Jaarlijks groot bedrag aan belastingen na te betalen ! Ik was beter de politiek ingegaan , veel bla bla , groot loon voor weinig werken en rijkelijk pensioen!

 • joseph vande reyd

  Jan De Smet,werken in de petrochemie worden hoofdzakelijk door externe bedrijven uitgevoerd, geef u niet uit voor harde werker met een "zwaar "beroep want gij teert daarmee alleen maar op andermans zware inspanningen, repliek op deze is echt overbodig want ik zal het wel weten met mijn 42jaar als extern monteur in uw"zwaar"beroep,diegenen die zich de tijd kunnen pakken zullen wel uitgelegd krijgen dat hun beroep een zwaar beroep is