In deze jobs zit toekomstmuziek

De komende jaren zal een diploma waar veel vraag naar is niet meer volstaan
Of je een job kan binnenrijven waar toekomstmuziek in zit, is voor een deel afhankelijk van je studiekeuze. Maar de komende jaren zal een diploma waar veel vraag naar is niet meer volstaan. Wil je gebeiteld zitten, dan zul je extra vaardigheden moeten aanleren.

Combineer ICT met iets anders

ICT blijft een groeisector, maar specialisten raden IT-studenten aan om hun diploma te combineren met een graad in marketing of accounting en aan hun soft skills te werken. De nerd is uit. Bedrijven zoeken computer wizzards mét sociale vaardigheden, die ook in andere vakgebieden kunnen meedenken.

Gooi je op de sociale media

Door de opkomst van de sociale media ontstaan er nu al nieuwe jobs.  Bedrijven gebruiken de sociale media om hun producten in de markt te zetten en hebben werknemers nodig voor wie Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat geen geheimen hebben. Een marketeer die hierin thuis is, heeft een streepje voor. Grote bedrijven zoals Coca-Cola zetten zelfs hele teams op die zich uitsluitend met sociale media bezighouden.

Verdiep je in hernieuwbare energie

Investeringen in hernieuwbare energie zullen de komende tien jaar veel nieuwe jobs creëren. Voor ingenieurs die verstand hebben van wind- of zonne-energie ligt het werk voor het grijpen. Maar er zullen ook technici nodig zijn om de systemen te installeren en te onderhouden en consultants om de energienoden van bedrijven in kaart te brengen

Financiële wizzards: word risk manager

Ook de bankwereld zal het komende decennium nood hebben aan werknemers. Sinds de crisis willen banken hun risico's beperken. Risk management wordt daar dé job van de toekomst. Wie na zijn financiële of economische studies een graad in risk management haalt, komt gegarandeerd aan de bak.

Verpleegkundigen met IT-kennis hebben een voetje voor

De gezondheidssector blijft ook boomen. Maar daar wordt IT steeds belangrijker om gegevens over patiënten te verzamelen. Verpleegkundigen van de toekomst hebben ook kaas gegeten van informatica en ruilen hun klembord in voor een smartphone om gegevens van patiënten te verwerken.