Eén loon waarvan je met twee (of meer) moet leven? Met deze jobs kan het

x
Shutterstock x
In 2016 gaven Belgische gezinnen gemiddeld 34.167 euro uit aan hun woning, eten en drinken, transport en andere dagdagelijkse dingen. In sommige gevallen spekken twee partners samen de bankrekening om, maar in veel gevallen heeft maar een persoon een voltijdse job. Denk maar aan een partner die (deels) thuisblijft voor de kinderen, of single ouders. Eenverdieners kijken door een andere bril naar vacatures. Deze jobs zijn voor hun slimme keuzes.

Lange werkdagen?

Hoogopgeleide, ervaren eenverdieners komen op hun pootjes terecht in hogere managementfuncties. Afhankelijk van de sector verdien je op zo’n postje tussen de vijf- en zesduizend euro bruto per maand. Lange werkdagen maken wel deel uit van de deal, wat niet ideaal is voor een mama of papa die er alleen voor staat.

Aantrekkelijke sectoren

Wie wel op tijd wil thuiszijn voor het avondeten, kan een comfortabel uurrooster én loon vinden in de financiële sector. Met een gemiddeld salaris van 3700 euro bruto per maand is deze sector de tweede bestbetaalde, op de petrochemische nijverheid na, waar een gemiddeld bruto maandloon maar liefst 4200 euro bedraagt.

Techniekers, voel je ook aangesproken, want je hebt echt geen universitair diploma nodig om een comfortabel leven te leiden als eenverdiener in deze sector. 

Lees ook: Dit zijn de boeiendste jobs in de (petro)chemie.

Specifieke skills

Net zoals je gezin, evolueren je jobverwachtingen ook. Je hoeft niet per se trouw te blijven aan een bedrijf, of zelfs aan een sector. Het is minstens even slim om je te specialiseren in een bepaalde rol en te jobhoppen. Iedereen ziet je graag komen met je specifieke skills!

Zo krijgen ingenieurs, wiskundigen, statisticibiowetenschappers en andere wetenschappelijke bollebozen een prijskaartje opgeplakt van tussen de vier- en vijfduizend euro. Een hoger diploma is wel onmisbaar.

Softwareontwikkelaars en andere ICT’ers zijn nog zo’n zeldzaam gewaardeerd soort. Bovendien kan je je daarin specialiseren zonder hoger diploma.

Flexwerk

Eenverdieners werken hard voor hun gezin. Dat wil niet zeggen dat ze liever op kantoor zijn dan thuis. Sinds 2017 zetten werkgevers meer in op werkbaar werk, wat betekent dat je werk- en privéleven beter in balans zijn. De overheid loopt op kop om dit aan hun werknemers te bieden. Maar wie alles te zeggen wil hebben over zijn uurrooster en prijs, is het best af als freelancer.

Toon me alle job in hoger management

Lees ook:

De hoogste en laagste lonen op een rij

Ontdek welke job het beste bij jou past

Hoe kom je als allerbeste uit het sollicitatiegesprek? Zo maak je het verschil volgens Belgische rekruteerders en CEO’s

Bronvacature.com.
22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Beau ter Ham

  Sinds de vrouw "ge-emancipeerd" is en perse ook wilde gaan werken, is dit het resultaat. Vroeger wisten bedrijven dat ze niet meer moesten vragen van gezinnen. Tot het gezinsinkomen plots verdubbelde. Gevolg: inflatie stijgende prijzen. Een brood kostte plots 2 euro ipv 1 euro. Waarom ? Omdat het kon! Gevolg: nu kunnen we met twee gaan werken voor hetzelfde resultaat als 40j geleden. Wie zijn ironisch genoeg de grootste slachtoffers: de kinderen.....

 • Wim Van Hoof-Segers

  Ja Bjorn, 1-verdiener met grot gewin is ook iemand die nauweliks belastingen betaald. Bruo is dan netto. Later voor elk kind een studiebeurs. Zelfs met 3500 bruto hou je dan meer dan 3500 netto over. Niets bijdragen maar veel trekken.

 • Hugo Huybrechts

  Georges, met twee aan den dop? Hoeveel denk je dat je dan krijgt? Nog geen 1600€/maand samen! OK, de eerste maanden heb je meer, maar geleidelijk val je na een jaar terug tot zowat 775€/maand... Goed resultaat! Ik heb het ongewild meegemaakt, tegen mijn zin want ik wilde werken, maar wegens ouder dan 60 wilde niemand me nog aannemen, ook al had ik meer dan 35 jaar ervaring met master diploma... op de RVA en de vakbond lachten ze me bijna uit in mijn gezicht omdat ik nog wilde werken...

 • Georges Vande Velde

  Met twee aan deb dop of ziekenfonds geeft ook goede resultaten, geen onkosten kinderopvang, verplaatsingen enz ... en zo zijn er velen.

 • daan aerts

  Vergeet ook niet hoe je vooral veel geld verdient en niet populair bent bij andere mensen en voor je job bodyguards nodig hebt omdat je dan je geld steelt van andere mensen = politieker