Droombaas gezocht? 5 bedrijven waar het goed werken is

Shutterstock
Net zoals je aan een huwelijkspartner bepaalde eisen stelt, ga je evenmin met de eerste de beste werkgever in zee. Want welke baas je kiest, bepaalt voor een belangrijk stuk je tevredenheid op het werk én gedeeltelijk ook daarnaast.

Aan wie niet weet hoe kiezen, stellen we alvast vijf werkgevers voor die bijzonder goed liggen bij hun eigen personeel - toch de beste referentie.

1. Colruyt Group
Vertrekkend vanuit respect, vertrouwen en een positief mensbeeld bouwde Colruyt Group een heel eigen HR-filosofie uit om hun medewerkers tevreden te houden. Hun 'Anders Werken' biedt personeel optimale kansen om te groeien, skills bij te schaven aan de Colruyt Group Academy of middels een leertraject intern op te klimmen of van functie te veranderen. Als werknemer krijg je een grote mate van verantwoordelijkheid, zie je dankzij hoge transparantie de impact van je werk en pluk je er ook elke maand mee de vruchten van. Collegialiteit scherpt het familiebedrijf dan weer extra aan tijdens teamdagen en ook de deur van de chef, die overigens gewoon Lena, Karim of Timothy heet, staat altijd open. 

2. Schoenen Torfs
Een bedrijf dat regelmatig het lijstje Beste Werkgever van België kroont, is Schoenen Torfs. Wat de ruim 600 werknemers zo gelukkig maakt? Onder meer de professionele en persoonlijke groeikansen, het familiegevoel, de oprechte waardering en grote focus van ceo Wouter Torfs op werkplezier. Zo is er een speciaal Happiness-programma waarin de diverse medewerkers zichzelf en elkaar beter leren kennen en wordt iedere gelegenheid -van Secretaressedag tot het voorstellen van de nieuwe collectie- aangegrepen om het personeel extra in de watten te leggen. Ook organiseren de 'Torfskes' van tijd tot tijd een feestje en krijgen ze een extra vakantiedag rond hun verjaardag.

Lees ook: 6 goedbetaalde jobs die je deeltijds kan uitoefenen

3. McDonald's
McDonalds komt misschien niet spontaan in je op als partner om een droomcarrière bij uit te bouwen, tóch wordt de fastfoodketen enorm goed beoordeeld door haar personeel, en ga je er ook zonder hoger diploma een mooie toekomst tegemoet. De multinational prijkt dit jaar zelfs net onder Torfs op de tweede plaats in de Belgische 'Great Place to Work'-ranking. Daar moet zeker meer dan een gratis hamburger tijdens de pauze tegenover staan. En jawel: de voordelen gaan van uitgebreide doorgroeimogelijkheden, ruimte om te ondernemen en een werkplek dichtbij huis tot een aantrekkelijk salaris, leuke teamactiviteiten en flexibele werktijden waarmee je naar believen vrije dagen opspaart.

4. Adecco
Ook Adecco verwierf reeds meermaals de titel 'Great Place to Work'. Het uitzendbureau krijgt steevast goede punten van haar personeelsleden op vlak van geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en een goede werk-privébalans. Werknemerstevredenheid is dan ook een topprioriteit voor het bedrijf. Dit wordt getoetst via een continue dialoog tussen directie en werknemers en het HR-beleid staat altijd open voor verbetering. Verder steunt Adecco de ontwikkeling van de carrières van haar medewerkers middels goede persoonlijke begeleiding en tal van opleidingskansen.

5. Ormit Belgium
Bij Ormit Belgium draait alles rond carrièreontwikkeling. Het bedrijf rekruteert jonge universitairen en biedt hen een traineeship van 26 maanden aan tijdens welke ze hun managementcapaciteiten helemaal op scherp stellen. De aanpak valt in goede aarde bij de medewerkers, wat het bedrijf al een onderscheiding als Top Employer bezorgde.

Lees ook:

Technische knelpuntberoepen: hier vind je zo een job
Jobs waar je geen hoger diploma voor nodig hebt

Vervelende baas? Zo ga je om met verschillende types leidersBron: vacature.com.