Dit zijn de voordelen van een job in de haven

pexels
Ben je werkzoekend, bekijk dan zeker de jobs in onze havens. De diversiteit is maar één van de voordelen van werken in de haven.

Er is véél werk

De vier Vlaamse zeehavens bieden heel wat jobs. Samen zorgen ze voor 103.332 directe en 127.008 indirecte jobs, goed voor 230.340 arbeidsplaatsen in totaal (cijfers 2016, Vlaamse Havencommissie).

Jobs voor bijna elk profiel

De jobs in de haven zijn erg divers: van havenarbeider over expediteur en logistiek bediende tot salesfuncties. En dan zwijgen we nog over de chauffeurs, loketbedienden, it’ers en tientallen andere profielen die er ook terecht kunnen. Die diversiteit uit zich niet alleen in de jobinhoud, maar ook in de vereiste diploma’s. Of je nu een diploma secundair onderwijs hebt of je bent afgestudeerd aan de universiteit: je kan altijd aan de slag in de haven.

Lees ook: Dankzij deze tips onderhandel jij een beter loon

Werk in eigen streek

Wie in de haven wil werken, kan ook in bijna elke provincie aan de slag. De vier belangrijkste: AntwerpenGentOostende en Zeebrugge. En wist je dat ook Brussel en Genk een haven hebben?

Aandacht voor woon-werkverkeer

We moeten er geen doekjes om winden: havenbedrijven zijn niet altijd gemakkelijk bereikbaar. In de uitgestrekte havengebieden raak je niet overal met het normale openbaar vervoer en het wegverkeer heeft op veel plaatsen te kampen met verkeersproblemen. Daarom besteden havenbedrijven veel aandacht aan een zo vlot mogelijk woon-werkverkeer. Zo organiseren ze collectief vervoer. De Antwerpse haven krijgt er dit najaar zelfs een waterbus bij. En steeds meer werknemers springen op de elektrische fiets, vaak gesubsidieerd door het werk.

Nooit te laat om in de haven te werken

Wil je aan de slag in de haven, maar wil je jouw kansen vergroten met het juiste diploma? De VDAB en het volwassenenonderwijs bieden verschillende opleidingen voor havenjobs. En de sector zelf zogenaamde opfrissingscursussen voor wie al een diploma heeft en werkzoekend is.

Ruime keuze

Alleen al in de haven van Antwerpen zijn 900 bedrijven actief. Zo goed als elke sector is wel vertegenwoordigd in onze havens: chemie, logistiek, productie, energie, voeding, industrie, transport,… Je kan dus kieskeurig zijn.

Toon me alle openstaande vacatures in de Vlaamse havens.

Lees ook:

38 verlofdagen? Dan moet je in deze sector werken

Dit zijn de meest hardnekkige knelpuntberoepen van het moment

Op zoek naar je eerste job? Dit zijn de zes beste werkgevers voor starters

Bronvacature.com.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan modaal

  Vooral crimineel geld van drugstrafiek biedt vele havenarbeiders een inkomen waar de meesten alleen van kunnen dromen

 • DIRK VAN DESSEL

  De zeer lage weddenschalen en beweerdelijk "marktconform loon" in de sector "Maritieme en Expeditiekantoren" in vergelijking tot de meeste andere sectoren,zou dat dan ook één der "voordelen" zijn om maar te zwijgen van het dagelijks enerverend file leed. De Vakbonden kunnen u inlichten in welke sectoren er veel vettere verloning gangbaar is.

 • Freddie Lamers

  Mogen we ook even de nadelen horen?

 • Anthony van der Borght

  De verlof dagen dat er op staan .. ik heb er meer en dat werk ik niet op de haven !!! ??

 • Patje Moyens

  En als je lenig bent en wat lef hebt,kan je nog wat extra verdienen!