Gesponsorde inhoud

Dit bedrijf presenteert: de klant-lifebalans

Nasreen Vanden Berghe, HR-manager bij OZ: “Genieten van glijdende uurroosters, maar ook bereid zijn te werken wanneer de klant ons nodig heeft.”
OZ Nasreen Vanden Berghe, HR-manager bij OZ: “Genieten van glijdende uurroosters, maar ook bereid zijn te werken wanneer de klant ons nodig heeft.”

Work-lifebalans kennen we intussen wel, maar wat is klant-lifebalans eigenlijk? Een term bedacht door gezondheidsfonds OZ. “Omdat de originele versie niet meer de hele lading dekte”, legt Nasreen Vanden Berghe, HR-manager bij OZ, uit. Een slimme zet, het gaat om geven én nemen. “Genieten van glijdende uurroosters, maar ook bereid zijn te werken wanneer de klant ons nodig heeft.”

Om alle misverstanden de wereld uit te helpen: wie bij OZ werkt, heeft een uitstekende balans tussen werk en privé. Alleen is er nog een extra factor, het engagement voor de klant. “Natuurlijk is het belangrijk dat onze mensen hun carrière kunnen combineren met een gezin, hobby’s, reizen, wat dan ook. Iedereen wil toch eens naar de tennis- of voetbalmatch van de zoon of dochter? Maar bij OZ willen we ook de beste service in de sector bieden”, zegt Nasreen. En dat kan door op het juiste moment meerwaarde te gaan creëren. “Dus nemen we vrij op rustige momenten en zijn we beschikbaar wanneer de klanten ons nodig hebben. We spreken daarom niet meer over work-life, wel over klant-life.”

Benieuwd geworden? Bekijk hier de jobs

Glijtijdsysteem op jaarbasis

Bij OZ heb je vandaag geen glijtijdsysteem op maandbasis, wel een op jaarbasis. En dat heeft zo zijn voordelen. “November en december zijn griepmaanden. We weten dat die druk zullen zijn én dat we dus veel van onze medewerkers nodig zullen hebben om de klant optimaal te kunnen bijstaan. We vragen daarom om in die periode wat minder vrije dagen in te plannen en tijdens rustigere maanden te glijden met de uren. Voor of na kan je dus wat meer verlof nemen! Nog een voordeel van dat systeem: door op piekmomenten met veel collega’s aan de slag te zijn, stapelt het werk zich minder op en vermijden we achterstand. En dat is dan weer positief voor werknemer én werkgever”, aldus Nasreen.

Engagement is sleutel tot succes

Het doel van OZ is de beste service in de sector bieden en dat kan alleen dankzij mensen met engagement. “En die hebben we! We kunnen gerust zeggen dat onze medewerkers met plezier alles geven om dat doel te bereiken. Als werkgever boost OZ onze teamspirit met transparante communicatie, extra voordelen – fietslease, tijdskrediet, hospitalisatie…- en onder andere open, frisse kantooromgevingen.”

De klant-lifebalans is een voordeel van een job bij OZ, het feit dat OZ meer is dan een ziekenfonds ook. “Eigenlijk horen we liever gezondheidsfonds, omdat we nog zoveel meer doen. We organiseren reizen, hebben huishoudhulpen, voorzien opvang voor kids en sporen onze klanten aan tot gezond leven.” OZ verwacht ook dat elke medewerker op zijn minst de basis kent van die verschillende takken en dat maakt er werken heel divers, interessant en uitdagend. De wetgeving rond ziekteverzekeringen is bovendien behoorlijk complex an sich en verandert ook continu. Dat maakt het boeiend, dat betekent dat je als werknemer wakker moet zijn en up-to-date moet blijven. Ook het klantencontact is part of the job. Geen enkele klant heeft dezelfde persoonlijkheid, geen enkele klant heeft dezelfde vraag. Je daaraan aanpassen is een kunst op zich.”

Ben jij ook ZO OZ? Solliciteer op jobs.oz.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.