Gesponsorde inhoud

Dit bedrijf is een voortrekker in de automatisering

“Het gaat om vraag en aanbod: we digitaliseren en automatiseren bepaalde processen, zodat onze mensen ruimte krijgen om  toegevoegde waarde voor zichzelf en voor de klant te creëren” - Transformation Manager bij OZ, Steven Laurent.
OZ “Het gaat om vraag en aanbod: we digitaliseren en automatiseren bepaalde processen, zodat onze mensen ruimte krijgen om toegevoegde waarde voor zichzelf en voor de klant te creëren” - Transformation Manager bij OZ, Steven Laurent.

Ziekenfondsen zijn stoffig, saai en oubollig, toch? Mis! Ook de gezondheidszorg evolueert, digitaliseert én automatiseert. OZ is voortrekker in de sector. “Het gaat om vraag en aanbod: we digitaliseren en automatiseren bepaalde processen, zodat onze mensen ruimte krijgen om toegevoegde waarde voor zichzelf en voor de klant te creëren”, zegt Transformation Manager bij OZ, Steven Laurent.

Verandering, daar gaat het in de job van Steven om. “Digitaliseren en automatiseren is belangrijk voor een bedrijf als OZ, omdat de klantverwachting veranderd is ten opzichte van pakweg 10 jaar geleden. Als we naar de ziekenkas gaan kunnen vermijden door onze app te openen, dan doen we dat.” Aan de andere kant willen we wel nog steeds persoonlijk geadviseerd worden.” Omdat die verwachting anders is, verandert ook de jobinhoud van de OZ-medewerker. “Computers gaan een groot deel van de administratieve, monotone taken overnemen, onze mensen krijgen een meer adviserende rol.”

Is de klassieke manier van werken - een doktersbriefje ontvangen en kopiëren in het systeem - dan geschiedenis? “Nee, dat denk ik niet. Er zullen altijd klanten zijn die papier gebruiken én dat persoonlijk contact nodig hebben. Verdere digitalisering en automatisering moet OZ, en haar medewerkers, in de toekomst vooral nog meer gaan ondersteunen. Zo kunnen ze nog optimaler dienstverlener in de ruime zin van het woord worden.”

Benieuwd naar wat OZ te bieden heeft? Bekijk hier de jobs

De combinatie van digitaal met menselijk contact is dus de slimme zet. “Dat is iets wat banken al een tijdje hebben met homebanking en wat wij ook doen met Mijn OZ: een aantal functies aanbieden in een 24/24 en 7/7 beschikbaar digitaal self-serviceportaal - we werken ook aan een chatbot - maar ook good old persoonlijk contact. Face to face, via telefoon, of met livechat.”

Dat mensen belangrijk blijven, moet een geruststelling zijn voor medewerkers van OZ. “Ik geloof niet dat computers het ooit helemaal alleen zullen doen. Het is vooral het repetitieve, de registratie en de verwerking van gegevens die geautomatiseerd kan en moet worden. Bovendien heeft een computer geen intuïtie of empathie. Een mix van automatisatie en menselijke eigenschappen die vandaag niet te automatiseren zijn, daar ligt de clue van het verhaal.”

OZ neemt haar medewerkers ook helemaal mee in het digitaliseringsverhaal. “Voor gewoontedieren is verandering niet altijd even aangenaam en zorgt dit regelmatig voor twijfels. Als jij vandaag overschakelt van een iPhone naar een smartphone, dan zit je ook wel even te vloeken he? Het is belangrijk om medewerkers uit te leggen wat de redenen zijn voor de verandering en hen helemaal mee te nemen in het proces. OZ doet dat goed: onze mensen weten dat computers hun job niet gaan overnemen. Het is de jobinhoud die verandert, het is hun werk dat een pak gevarieerder wordt. Goed communiceren is key, zo werken we samen aan de beste service in de sector.”

Ben jij zo OZ? Solliciteer op jobs.oz.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.