Deze jobs in logistiek kan je gemakkelijk doen zonder hoger diploma

Wie zich wel graag omringt met een team en bovendien graag met haar of zijn handen werkt, moet in het magazijn zijn.
(rv) Wie zich wel graag omringt met een team en bovendien graag met haar of zijn handen werkt, moet in het magazijn zijn.
In de logistieke sector bouw je ook zonder je broek te slijten aan de schoolbanken een mooie carrière op. Flexibiliteit wat dag- en nachtwerk betreft, zin om bij te leren en nauwkeurigheid zijn dan weer wel vereisten voor deze functies.

Op de weg

De afdeling Transport spant de kroon met de meeste openstaande vacatures in de logistiek voor wie geen diploma heeft. Lijkt jou dat wat? Dan is de hamvraag: wat is jouw favoriet transportmiddel? Als fietskoerier of postbode werk je tijdens de ‘kantooruren’ aan een gezonde conditie in de frisse buitenlucht. Dat doet niemand je na. Maar als je het niet ziet zitten om – letterlijk – door weer en wind te gaan voor je werk, kan je als chauffeur B, C of CE ook aan de slag als vervoerder. Je brengt elke dag door in een verwarmde bestelwagen, vrachtwagen of trekker-oplegger - afhankelijk van je rijbewijs - met enkel de radiopresentator als metgezel. Let wel: stiptheid is een must.

Toon me alle vacatures in de logistieke sector

In het magazijn

Wie zich wél graag omringt met een team en bovendien graag met haar of zijn handen werkt, moet in het magazijn zijn. Een magazijn kent twee stromingen: inkomend en uitgaand verkeer. Als lader/losser verzwaar of verlicht je de chauffeurs met of van hun vracht. Orderpickers ontvangen die goederen en stockeren ze op de juiste plek in het magazijn of – omgekeerd – zoeken uit wat een bestelling inhoudt en bezorgen ze aan de laders. Je houdt de kwaliteit van de producten die je meegeeft scherp in de gaten. Als je het nodige certificaat behaalt, mag je ook met de heftruck rijden.

Lees ook: 38 verlofdagen? Dan moet je in deze sector werken

Achter het bureau

Wil je toch liever elke dag neerploffen op een bureaustoel met een stomende kop koffie voor je neus? Dat kan, ook zonder diploma. Van achter je computer waak je als logistiek bediende namelijk over het goede reilen en zeilen van die hierboven vermelde ingewikkelde processen. Taalvaardigheid, meestal Franse en soms Engelse, is vaak een pluspunt. Je geeft instructies aan je collega’s op de weg en in het magazijn, en volgt hun planning nauwkeurig op. Bovendien zorg je ervoor dat de stock in het magazijn niet uitgeput geraakt.

Werken in logistiek? Vind hier je droomjob!

Lees ook:

Welke extralegale voordelen zijn het populairst?

Deze bedrijven doen elk IT-hart sneller slaan

Dit zijn de opmerkelijkste resultaten van het Salariskompas 2018

Bronvacature.com.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johny vanderlinden

  Luc Verriest, aan welke voorwaarden? niet gezegd zeker of niet willen horen!

 • Thierry Vansweevelt

  Zal duur zijn met die brandstofprijzen

 • luc verriest

  Ik was onlangs op bezoek bij een Gents transportbedrijf. De zaakvoerder zei dat hij per direct tien tot vijftien extra chauffeurs kan gebruiken. Zijn vacatures staan overal gekend, maar kandidaten ziet hij niet. Blijkbaar zijn er in het Gentse wel veel werklozen, maar niet zoveel werkzoekenden.

 • indra bulens

  Recruters hebben ook helaas niet door dat je pas weet waar je aan begint.. als je begint. Daarnaast heb je het gewoon worde gevoel nog want elke werkvloer is anders en pas dan kan je zeggen jij bent goed of niet .het oordelen kan dus pas vanaf de aanwerving ,nooit ervoor.

 • Pieter De Ruyter

  Orderpicker?De ganse dag opgejaagd om paletten te stapelen,rotloon,je collega's verstaan geen gebenedijd woord Nederlands en ten laatste op je 45 is je rug naar de knoppen,neen dank u.