Deze bedrijven zijn halve paradijzen voor IT'ers

Illustratiebeeld
ANP XTRA Illustratiebeeld
Overal zoeken ze IT'ers: van een lager schooltje dat een  ICT support medewerker kan gebruiken naar de geheime dienst die cyber security specialisten aanwerft. Maar waar word je als IT'er het meest in de watten gelegd? De volgende bedrijven doen althans goed hun best.

Adhese

Adhese werd in 1998 opgericht als een klein bedrijfje dat websites bouwde. Ondertussen maken ze op-maat-gemaakte software voor heel wat grote Belgische publishers. Momenteel is het Gentse bedrijf op zoek naar een System and Network Administrator en een Senior Java Developer.

Op zoek naar een job in IT? Bekijk hier alle IT-vacatures

Ordina

Ordina is de grootste onafhankelijke dienstverlener op vlak van consulting, solutions en ICT in de Benelux en is voornamelijk gericht op de financiële sector, overheid en zorg. Het Nederlandse bedrijf met Belgische vestigingen in Hasselt en Mechelen, werd dit jaar opgenomen in de lijst van 'Top Employers' door het onafhankelijke Top Employers Institute dat toonaangevende bedrijven met uitstekende arbeidsvoorwaarden certificeert. Op Glassdoor,  de website waar werknemers hun werkgever anoniem kunnen beoordelen, wordt gesproken over een "leuke sfeer", "no nonsense-bedrijfscultuur" en "talrijke opleidingsmogelijkheden".

Lees ook: Deze jobs zijn echt wel veilig voor de 'robotinvasie'

Proximus

Ook Proximus, het grootste telecombedrijf in België, scoort goed bij zijn werknemers. Dat laat zich voelen op Glassdoor waar het bedrijf een indrukwekkende score van 4,1 binnenrijft. Proximus-medewerkers zijn vooral tevreden over de  werk- en privébalans,  mogelijkheden tot telewerken,  vergoeding en arbeidsvoorwaarden. Wat IT-jobs betreft, is het bedrijf heel regelmatig op zoek naar IT-technici om de internetconnecties bij klanten in orde te brengen. 

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer is veelal gekend als uitgeverij, maar de technologiecomponent is minstens even belangrijk: de multinational biedt bedrijven namelijk software, hardware, tools en trainingen aan om hun efficiëntie op vlak van IT op te drijven. In België stelt Wolters Kluwer ongeveer 700 mensen te werk; velen van hen zijn vol lof zijn over de goede werk-privébalans, mogelijkheden tot thuiswerk en gemoedelijke bedrijfssfeer. 

Realdolmen

Realdolmen staat bekend als één van de grootste onafhankelijke ICT-experts in ons land. Ze hebben bijna 1.250 hooggeschoolde medewerkers in dienst, die in de hele Benelux meer dan 1.000 klanten adviseren op strategisch, tactisch en operationeel ICT-vlak. Het bedrijf houdt er de verfrissende visie op na dat ICT terug wat menselijker mag worden. Hun motto is dan ook: “To get there, together”. Dat ze het menen wordt onderstreept door de lovende reacties van hun eigen werknemers, die het bedrijf prijzen omwille van de vele doorgroeimogelijkheden en omdat ze de werknemer écht centraal zetten. Zo is er o.a. een specifiek verloningssysteem uitgedacht voor Realdolmenaars die IP (Intellectual Property)-software creëren. Openstaande vacatures bij Realdolmen vind je hier.

Xylos

Xylos weet eveneens hoe het IT'ers moet aanpakken. Het Antwerpse bedrijf dat ICT-opleidingen aanbiedt, werd dit jaar voor de eerste keer bekroond als 'Great place to work'. Bij zijn werknemers is het bedrijf in het bijzonder geliefd omwille van zijn platte bedrijfsstructuur en open communicatie.

Microsoft

De Amerikaanse technologiereus Microsoft stelt wereldwijd meer dan 120.000 mensen te werk. In België heeft het een vestiging in Zaventem. Onder andere door het mooie salaris en de teamspirit die er heerst, is het bedrijf erg populair onder zijn personeel. De voorbije vijftien jaar heeft het al negen keer de lijst van 'Great places to work' gehaald, meestal zelfs in de top drie.

Toon me alle jobs binnen IT

Lees ook:

Overheid belooft 50.000 nieuwe IT-jobs tegen 2020

De slimste IT'ers gaan voor deze jobs

Bronnenvacature.comGlassdoor, Top Employers Institute, Great Place to Work
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Koen Mathijs

  En de grootste firma wordt dan niet eens opgenomen in het lijstje? Cegeka is dan wel een Limburgs bedrijf maar in België en erbuiten toch meer dan bekend. Of hebben ze niet genoeg gesponsord misschien...

 • Arthur Houben

  Behalve de keuterboermentaliteit,ego en gebrek aan degelijk management lijden kmo it-bedrijven aan hebzucht en afgunst,eisen zoveel mogelijk vakbekwaamheid en ervaring voor zo min mogelijke loon.De verschillen in verloning tussen provincies zijn tevens schrijnend en zwaar discriminerend voor Limburgers die liever in eigen streek werken dan uren in de files te staan voor meer nettoloon (x3!) bij grote bedrijven.

 • Sébastien Bo

  Zeker gesponsord? Ordina en dolmen zijn gekend als de slechtste lonen van de hele ICT industrie

 • Pieter Verhulst

  Paradijzen voor IT ers ... lol. Kleine start ups zijn fun rest is denkwerk verrichten maar aan tempo van bandwerk Aantal burn outs amper te tellen. Veel verdienen maar rap opgebrand beter rustiger job en langer uithouden.

 • Tom De Bondt

  @Gino Denil: in beide soorten bedrijven ervaring gehad, maar nee, in een grote groep (heb ervaring in een van bovenstaande). Mijn verloning in een kleine KMO is beter en ik word beter gewaardeerd. Blijkbaar heb je het gewoon niet getroffen...