Deze 6 bedrijven snakken naar techniekers

Shutterstock
Technische profielen prijken in 2018 bovenaan de lijst met knelpuntberoepen van de VDAB. Werkgevers hebben al jaren problemen om geschikt technisch personeel te vinden en dankzij de economische boost stelt dit tekort zich nog scherper. Ook deze 6 bedrijven zoeken versterking.

De Lijn

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn vervoert jaarlijks 519 miljoen reizigers. Daarvoor zijn dagelijks zo’n 8.200 werknemers in de weer. Ook techniekers spelen een belangrijke rol en daar is de Lijn nog volop naar op zoek. Onder andere voor het onderhoud van bussen, maar ook experten in autotechniek en elektrotechniekers zijn welkom.

AB InBev

AB InBev heeft onlangs stevig geïnvesteerd in haar productiesystemen van de brouwafdeling, het kloppende hart van de brouwerij. Die inverstering betekent niet dat er geen mensen meer nodig zijn, integendeel. Om merken als Stella, Leffe en Jupiler in binnen- en buitenland op de markt te krijgen, is AB Inbev op zoek naar techniekers met een passie voor procesautomatisatie.

TOON ME alle jobs in techniek en productie

Danone

Het voedingsbedrijf Danone wil met voeding mensen gezond maken. De organisatie gaat er prat op om personeel doorgroeimogelijkheden te geven omdat ze ervan overtuigd is dat mensen zo duurzame prestaties leveren. Dat geldt ook voor de technische profielen waarnaar Danone op zoek is. Het gaat onder meer om een storingstechnieker en machineoperatoren.

Dumoulin

Ook de Kortrijkse veevoederfabrikant Dumoulin breidt uit. Zo zoeken ze een technische profiel met communicatieve vaardigheden voor de functie van technisch commercieel verantwoordelijke rundvee, een preventieadviseur die verantwoordelijk is voor de arbeids-, bedrijfs- en milieuveiligheid op de site en een productie- en magazijnverantwoordelijke.

Aquafin

Aquafin is in Vlaanderen verantwoordelijk voor de prefinanciering, de uitbouw en het beheer van infrastructuur voor waterzuivering, zoals rioolwaterzuiveringsinstallaties, pompstations en riolen. De organisatie kan nog heel wat technische profielen gebruiken voor de goede werking van de zuiveringsinfrastructuur. Het gaat dan in het bijzonder om een operator waterzuivering, een afkoppelingsdeskundige, een teammanager gespecialiseerd in onderhoud.

Atlas Copco

Atlas Copco specialiseert zich in de verhuur van tijdelijke perslucht-, stikstof-, stroom- en stroomoplossingen voor industriële klanten in België. Het bedrijf zoekt een service technieker die instaat voor het preventief onderhoud en de herstellingen van compressoren, vacuümpompen en drogers en een service supervisor rental die zich bezighoudt met de dagelijkse organisatie, efficiëntie en kwaliteit van de service in België.

Hier vind je enkele openstaande vacatures in techniek en productie.

Lees ook:

Job in productie en techniek: iets voor jou?

Hoeveel verdien je in productie & techniek?

Werk jij al je hele leven in dezelfde sector? Als je verandert kan je 500 euro meer verdienen

Bronvacature.com.
39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Minjauw

  atlas copco zoekt altijd techniekers, liefst met weinig ervaring.... voor hr was ik goedgekeurd;.. bij de afdeling zelf kreeg ik als antwoord overgekwalificeerd, ze zochten liefst iemand met weinig werkervaring die ze zelf konden opleiden.... en weet dat ik niet de enige ben die daar die ervaring heeft opgedaan... ondertussen wel al 7 jaar bij een andere firma die werkervaring wel waardeert

 • John Stahl

  Voor minder dan 6000€ Bruto zal ik zeker nergens meer beginnen als technisch hooggeschoolde. Laat ze maar verzuipen.

 • Fre terweirs

  Beter betalen , nog méér nuttig werk subsidieren ,en dit betalen met het spectaculaire verlagen van maatschappijnutteloze astronomische graailonen van bvb. EU parlementsleden of NGO direkteuren, enz.

 • Emi De graeve

  Wat wil je als men nergens nog goede leermeesters vindt ? Ik werd destijds leraar “verven-behangen” aangesteld alhoewel ik daar geen lap verstand van had. “Een goede leraar kan alles geven” zei mijn directeur. Tegenwoordig moet ge zelfs geen les meer geven maar u met andere dingen bezig houden in de opleiding, verwonderd dus ?

 • Guust Gillisen

  Zolang het torenhoog verschil in loon en voorwaarden blijft tussen arbeiders en bedienden zal geen enkele promotiecampagne voor technische beroepen lukken, ouders wensen ook dat hun kinderen de beste arbeidsvoorwaarden kunnen vastkrijgen en sturen ze dan ook niet naar het technisch onderwiijs als het anders kan.