Deze 5 jobs kan iedereen doen in de petrochemie

Bekwame boekhouders en rekenwonders zijn een onmisbare bouwsteen in de petrochemische sector.
Shutterstock Bekwame boekhouders en rekenwonders zijn een onmisbare bouwsteen in de petrochemische sector.
Jobs in de petrochemie zijn heel gegeerd, om de simpele reden dat dat een van de best betalende sectoren is. Maar wat als je geen hoger diploma hebt of geen scheikundig wonder bent? Ook dan kun je in deze boeiende sector aan de slag!

Heftruckbestuurder

Bedrijven in de petrochemie zijn vaak op zoek naar magazijniers en heftruckbestuurders. Veel ervaring heb je daar niet voor nodig, een heftruckattest is natuurlijk wel essentieel. Spreek je een mondje Engels of Frans en weet je raad met veiligheidsvoorschriften, dan kun je zo aan de slag!

Toon me alle vacatures in de chemie en petrochemie

Boekhouder

Weet je niks van scheikunde, maar ben je goed met geld? Bekwame boekhouders en rekenwonders zijn een onmisbare bouwsteen in de petrochemische sector. Momenteel zoeken bedrijven op Vacature.com onder andere een financieel manager en een cijfermatig administratief bediende.

Sorteerder

Hou je van regelmaat en een afgebakende taakomschrijving, dan is sorteerder de job voor jou. Daarmee ben je een onmisbare schakel in de activiteiten van bijvoorbeeld de Antwerpse haven. Wil je liever wat meer verantwoordelijkheid, ga dan voor een baan als warehouse supervisor.

Lasser

Handige types met een lasdiploma zijn heel gewenst bij werkgever in de petrochemie. Ben je opgeleid als lasser of tig-lasser, dan hoef je niet lang te zoeken naar een job.

Customer service medewerker

Tot slot zijn er ook meer sociale jobs te vinden in de petrochemie. Als customer service medewerker bouw je een klantenportefeuille uit en onderhoud je het contact met bestaande klanten. Vaak bevinden deze klanten zich over de grens. Zo zoeken bedrijven op Vacature.com iemand voor de customer service Afrika/Midden-Oosten en een high potential in customer relations.

Toon me alle jobs in de petrochemie

Lees ook:

Dit verdien je in de chemie en farmaceutische sector

Twijfel je over je studiekeuze? In deze domeinen verdien je het meest

Dit zijn de opmerkelijkste resultaten van het salariskompas

Bronvacature.com.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jelle Roelands

  Een heftruckchauffeur en een lasser hebben wij misschien nog wel nodig. Maar vooral ook procesoperators die in volcontinu shiften willen staan. En dat kan niet iedereen worden. Dus stoft uw studie-boeken van chemie en fysica al maar af, anders geraakt ge nooit binnen.

 • Andy Casteels

  Zonder attest rij je ook niet met een heftruck bij die bedrijven. Blijft er enkel sorteerder over.

 • Guido Dyck

  straf, dan moet je zelfs geen onderwijs of praktijkervaring hebben ????k geloof r niks van

 • Jelle Roelands

  Leergierig zijn, is het sleutelwoord naar succes. Grtz van een chemicus

 • Wim Vanspringel

  Oei daar had ik nog niet bij stil gestaan dat iedereen boekhouder of financieel manager kan zijn, volgens mij gaat het artikel eerder over onze regering enkel daar kan je de job van je leven behouden als je onbekwaam bent.