De kleren maken de man/vrouw in deze 10 jobs

Shutterstock
Ben jij er eentje van de traditionele stempel die graag elke dag in een kraaknette business outfit gaat werken? Dan zijn deze jobs op jouw goed geklede lijf geschreven!

Lees ook op vacature.com:

Zo creëer je in geen tijd een geweldig bureau
De beste manier om indruk te maken op je baas
10 dingen die je nooit mag zeggen tijdens een evaluatiegesprek


1. Jurist/Advocaat
Jobs waarin je autoriteit moet uitstralen zijn de beroepen bij uitstek waarin een kostuum de norm is. Als advocaat wil je betrouwbaar en zelfverzekerd overkomen en mensen overtuigen van je gelijk. Daar hoort een outfit bij die jouw autoriteit en overtuigingskracht onderstreept.

2. Directeur
Of je nu een groot of klein bedrijf hebt, als directeur van een onderneming draag je bijna altijd  een pak. Een kostuum is een teken van macht, en door een kostuum te dragen vóel je je ook machtiger. Handig dus, als je leiding moet geven en zakelijke beslissingen moet nemen.

3. Verkoper
Ook als je mensen face to face dingen moet verkopen, presenteer je jezelf best in het net. In een verkopend beroep als makelaar is de eerste indruk cruciaal. Met een mooi kostuum kun je nooit de mist in gaan. Bovendien vinden mensen je overtuigender als je er aantrekkelijk uitziet.

4. Hospitality
Daarnaast is een pak onmisbaar als je gasten verwelkomt. Een gastheer in een restaurant, een sommelier en een baliemedewerker van een hotel moeten allemaal goed gekleed gaan. Met je outfit toon je respect voor je gasten en laat je je deskundigheid zien.

5. Financieel medewerker
In de financiële wereld is vertrouwen van essentieel belang. Iemand die je jouw geld toevertrouwt móet dus een betrouwbare uitstraling hebben. Een goed kostuum is daarvoor de eerste stap.

6. Reclame
Ook als reclameman kun je er je voordeel mee doen dat mensen in pak overtuigender overkomen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen denken dat mannen in pak een onafhankelijke mening hebben: handig!

7. Politici
Alle voordelen van een kostuum komen samen in de politiek. Als politicus, ambassadeur of lobbyist moet je betrouwbaar, machtig, gedegen en overtuigend overkomen. Géén pak is simpelweg geen optie.

8. Pers
Een kostuum maakt ook neutraal. Het is een uniform van betrouwbaarheid. Daarom dragen ook nieuwslezers een pak. Zij brengen op neutrale wijze het nieuws, zonder dat hun eigen voorkeuren of meningen enige rol spelen.

9. Uitvaartondernemers
Die neutraliteit helpt ook uitvaartondernemers. Hun beroep is een serieuze zaak en hun eigen persoonlijkheid is daarbij nauwelijks van belang. Ze faciliteren enkel een droevig evenement. Een sober kostuum is dan onmisbaar.

10. Security
Tot slot helpt een kostuum in jobs waarin je streng moet zijn: de beveiliging. Jij bent meteen herkenbaar als dé autoriteit als er problemen zijn, en mensen zijn minder geneigd om de boel op stelten te zetten.