De energie- en milieusector boomt! Groei zelf mee in deze groene jobs

(rv) Unsplash
Tegen een achtergrond van klimaatverandering en milieuproblematiek hechten individuen én bedrijven steeds meer belang aan hoe we onze energiebronnen (her)gebruiken. De industrie boomt en creëert zo werkgelegenheid voor verschillende profielen, ook als je nog geen werkervaring hebt.

Ingenieurs

Allereest: de masterminds. Energie-ingenieurs ontwikkelen en onderhouden technologieën die gebruikt worden om systemen zo efficiënt mogelijk te maken, om de evoluerende milieuwetgeving na te leven of om alternatieven te exploreren. Geen twee ingenieurs zijn dezelfde, wél hebben ze werkzekerheid gemeen. Met een ingenieursdiploma op zak vind je zelfs zonder ervaring werk en voor je het weet ben je projectleider.

Lees ook: Werken als ingenieur? Dit zijn zes aantrekkelijke werkgevers

Technici en onderhoudsdeskundigen

Ten tweede: de handige harry’s. Technici monteren en onderhouden de systemen uitgewerkt door ingenieurs, en sturen ze bij waar nodig. Een eitje voor jou, je technische opleiding heeft je daar prima voor klaargestoomd. Je bent het eerste aanspreekpunt als het gaat over eventuele problemen, dus je moet oplettend te werk gaan. Soms overlapt je shift met een onderhoudsdeskundige, die die problemen moeten voorkomen.

Commerciële medewerkers

We hebben allemaal energie nodig, maar kunnen ook kiezen uit een uitgebreid aanbod. Waarom moeten we voor jouw energie kiezen, en niet voor een goedkopere concurrent? Elk goed draaiend bedrijf rekent op verkooptalent om hun product aan de man te brengen. In deze functie zijn een klantvriendelijke houding en ontwikkelde talenknobbel geen overbodige luxes. Je bent tenslotte het visitekaartje van het bedrijf.

Financiële ondersteuners

Wie verkoopt, moet er ook op toezien dat het geld correct binnenkomt. Accountants volgen betalingen van energiefacturen op en kijken de cijfers na. Credit controllers springen in wanneer er sprake is van wanbetaling of schuldbemiddeling. Het spreekt voor zich dat je als cijferwonder goed kan werken met programma’s zoals Excel en MS Office. En wie enkel zijn computer nodig heeft om goede prestaties neer te zetten, kan gerust van thuis werken. Ook in de energie- en milieusector is werkbaar werk mogelijk.

Toon me alle jobs in de energie- en milieusector

Lees ook:

Dit verdien je bij de Vlaamse overheid

Meer dan 2.500 euro verdienen terwijl je pas van school komt? In deze sectoren kan het

Snel werk vinden? Richt je pijlen op deze jobs

Bronvacature.com
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Emile De Smedt

    Energie probleem aan zet.Nucleair bronnen en productie de properste maar er moet bedachtzaam omgegaan,ook met bouwers ,materiaal en ruim budget voorzien zonder gebruikelijk gesjoemel om een Euro min of meer onder tafel te schuiven.Zonnepanelen op daken kan maar zonnepanelen in plaats van wiegende weiden,korenvelden of andere akkers geen oplossing.Evenmin molens die einders beperken.