Daarom ging die job aan jouw neus voorbij

Shutterstock
Heb je al eindeloos veel sollicitaties verstuurd en blijf je maar een 'neen' krijgen? Misschien ligt het dan toch een beetje aan jezelf. Dit zijn 10 vaak voorkomende redenen waarom het fout loopt, volgens Stef Verbeeck, merkstrateeg bij Pavlov Branding en veelgevraagd keynote speaker.

Lees ook op vacature.com:

Schrijf in 5 stappen een motivatiebrief van topniveau
Het sollicitatiegesprek: tijd om indruk te maken
Stappenplan voor een efficiënte "jobhunt"


1. Je hebt je huiswerk niet gemaakt
Heb je je wel goed voorbereid op je sollicitatiegesprek? Dat wil zeggen heb je op zijn minst het bedrijf waar je solliciteerde eens gegoogeld? Prima! Maar heb je ook de bedrijfscultuur begrepen? Weet je wat de noden zijn van het bedrijf en hoe jij daar kan op inspelen? Graaf volgende keer dieper.  

2. Je CV sprong niet uit de stapel
Zorg ervoor dat je CV opvalt. Kom origineel uit de hoek, zowel qua stijl als grafische vormgeving.  Wees creatief en zorg ervoor dat je CV onmiddellijk de aandacht trekt.  

3. Je motivatiebrief bulkte niet van de ambitie
Het juiste diploma en relevante ervaring zijn natuurlijk belangrijk, maar werkgevers hechten veel meer belang aan communicatievaardigheden en vooral aan passie en ambitie. Laat blijken dat de vacature je prikkelt en dat de functie voor jou geen eindpunt is, maar een start.  

4. Je bent niet aanwezig op het internet en sociale media
Zorg ervoor dat je op zijn minst een Linked.in-pagina hebt, maar zet ook Facebook en Twitter in om een (nieuwe) job te vinden. Let er wel op dat je op Facebook geen foto's of filmpjes van zatte avonden post. Dat kan je toekomstige werkgever de verkeerde indruk geven.  

5. Je kent je eigen meerwaarde niet (genoeg)
Maak aan een werkgever altijd duidelijk welke meerwaarde je kunt bieden voor het bedrijf. Zoek dus eerst goed uit wat die meerwaarde is. Als je dat niet weet, kun je het ook niet overbrengen.  

6. Je hield geen rekening met expectancy management
Was je gedrag en kledij aangepast aan het bedrijf waar je wilt voor werken?  Zoniet, dan beantwoordde je niet aan de verwachtingen die de recruiter of manager stelt.  

7. Je zond de verkeerde signalen uit
Wat je ook vertelt, ook je lichaamstaal spreekt boekdelen. Zorg ervoor dat je de juiste signalen uitzendt. Maak oogcontact, vermijd gekruiste armen en geef een stevige handdruk. Spiegel de lichaamstaal van de recruiter of manager.  

8. Je moet dringend je etiquetteregels eens afstoffen
Geef je geen hand, ga je ongevraagd zitten, veeg spreek je de recruiter of manager meteen met 'jij' aan? Dan kom je niet echt beleefd over. Stijf gedoe hoeft niet, maar elementaire beleefdheid is nooit mis. Veel hangt uiteraard af van hoe los of hoe strikt de bedrijfscultuur is.  

9. Je stelde geen interessante vragen
Veel sollicitanten denken dat vragen stellen verkeerd is. Integendeel, door interessante vragen te stellen toon je interesse. Jij rekruteert evenzeer als de recruiter.  

10. Je zou jezelf ook geen job aangeboden hebben
Als dat je conclusie is, dan ontbreekt het je aan zelfvertrouwen. En dat straal je uit. Denk aan je meerwaarde!