Avelgems vinylbedrijf zoekt 200 nieuwe medewerkers

IVC.com
Vinylbedrijf IVC Group uit Avelgem gaat op zoek naar 200 nieuwe medewerkers. Dat meldt het bedrijf. IVC kreeg trouwens vandaag te horen dat het kan rekenen op een ondersteuning van 3,2 miljoen euro van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) voor de nieuwe vestiging in Avelgem, die eind dit jaar operationeel moet zijn.

Het regent goed nieuws bij IVC, dat zich steeds steviger weet te positioneren in de markt van luxevinyltegels en -planken. Het bedrijf kondigde vorig jaar de bouw van een nieuwe vestiging aan, goed voor een investering van 120 miljoen euro. Begin dit jaar kondigde de groep ook de bouw aan van een vestiging in Moeskroen.

De Vlaamse regering kwam vandaag alvast over de brug met 3,2 miljoen euro voor de bouw van de vestiging in Avelgem. "De Vlaamse regering ondersteunt het bedrijf met een strategische transformatiesteun voor opleidingen van 1,2 miljoen euro en een ecologiesteun van 2 miljoen euro", zei minister Muyters. "Daartegenover staat een investering vanwege het bedrijf van 120 miljoen euro. Investeringen die zorgen voor een verankering van jobs én technologie in Vlaanderen. Door de investering versterkt IVC bovendien haar positie binnen de internationale Mohawk-groep waar het bedrijf deel van uitmaakt."

Wereldwijd al 1.500 medewerkers
De investering gaat meteen gepaard met een zoektocht naar 200 nieuwe medewerkers, bovenop de 400 bestaande jobs in Avelgem. "Voor het merendeel gaat het om productiemedewerkers, maar in zowat alle andere domeinen zoeken we eveneens versterking. Wie interesse heeft, kunnen we heel wat bieden: werk in eigen streek of internationaal, verschillende ploegen, en bovenal een toekomstgerichte, innovatieve omgeving die inzet op duurzaamheid en kwaliteit", zei Tine Malfrere, HR-manager. IVC Group telt wereldwijd al 1.500 werknemers. Ook in Moeskroen zullen 50 bijkomende jobs gecreëerd worden.

Tijd voor een nieuwe uitdaging?
Bekijk het volledig jobaanbod op vacature.com
Bekijk jobs