Alarmerend: een op vier kijkt Netflix op het werk

1 op 4 Netflixkijkers kan er niet mee stoppen op het werk
Shutterstock 1 op 4 Netflixkijkers kan er niet mee stoppen op het werk
Een vierde of 26 procent van de Netflixklanten* volgt zijn favoriete serie gewoon verder op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek (2017) van Netflix bij 37.000 gebruikers over de hele wereld. Een opvallend cijfer, dat toch wel wat alarmerend nieuws is voor werkgevers.  

Over hoe de Netflixers dat dan precies arrangeren op het werk, blijft het onderzoek stil. Wie zo stiekem mogelijk wil kijken, kijkt misschien nog het best op z’n smartphone? In 2016 keek nog maar 10 procent van de abonnees Netflix op de smartphone. Wellicht kijken we daarop korter, want toch zegt de helft wel eens te kijken via z’n smartphone. Uit onderzoek blijkt dat ze in de VS meer en meer mobiel kijken via tablets of smartphone. Ook onze noorderburen kijken de laatste jaren intussen al gemiddeld 2 uur per week Netflix via de smartphone. Een fenomeen dat wellicht ook bij ons in stijgende lijn gaat. 

Bingewatchen tot op de (openbare) pot

Al een paar jaar kan je Netflixseries en -films ook downloaden om ze later offline te bekijken. Dat zorgt er voor dat we ons bingewatchen ook buitenshuis verder kunnen zetten. Velen gebruiken zelfs de pauzeknop niet meer om naar het toilet te gaan. Erger nog, uit het onderzoek blijkt dat 7 procent niet vies is om te bingewatchen op openbare toiletten.

Lees ook: Dit moet je dubbelchecken voor je een arbeidsovereenkomst tekent

Trein gemist: het was te spannend op mijn scherm

Hoewel we toch nog veel thuis Netflixen, doen de meesten (twee derde) dat intussen onderweg: van en naar het werk, op de trein, bus of op het vliegtuig. Het enige risico dat hieraan verbonden is, is dat je zo wordt meegesleept in het verhaal dat je je halte mist. Het is bij 17 procent al eens voorgevallen. Kijken in het openbaar geraakt ook meer en meer ingeburgerd. Bijna de helft heeft al eens iemand betrapt op stiekem meekijken. Toch schaamt 18 procent er zich voor om en plein public te kijken. Het gekke is dat al bijna evenveel kijkers zich toch laten gaan als het verhaal wat emo wordt: 20 procent zegt wel eens een traantje weg te pinken in het openbaar.

Focus op het werk, Netflix na het werk

Maar dus: 1 op 4 van de ondervraagde klanten heeft het moeilijk om te stoppen met kijken eens ze op het werk aankomen. Toch let je daar beter mee op. Wie met z’n hoofd te veel in een serie of film blijft hangen, kan niet erg gefocust zijn op het werk. Vroeg of laat merken je collega’s of je baas dat wel op. In het beste geval geven ze je hierover een opmerking of een waarschuwing. In het slechtste geval mag je je C4 komen halen. En dat is die spannende reeks nu toch ook weer niet waard? Dus misschien is het toch beter om de spanning wat op te houden en je serie verder te bekijken na de werkuren.

* Wereldwijd heeft Netflix intussen ruim 110 miljoen abonnees.

Lees ook:

Deze jobs zijn veilig voor de robotinvasie

Waarom een loon van 4.000 euro je gelukkiger maakt

Trap niet in de val: dit is het juiste antwoord op 5 instinkers van sollicitatievragen

Bronvacature.com.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Henri Troyat

  Wat zouden al die woordvoerders moeten doen met hun tijd?

 • Henri Troyat

  En dan de oudjes maar verwijten dat ze hun toekomstig pensioen opsouperen en ze toch zo hard moeten werken dat ze er een burn out van krijgen. De meesten moesten eens 40 jaar terug in de tijd gaan; ze zouden nogal piepen en weet je wat? Die generatie kloeg nooit.

 • Gino Denil

  Er zijn maar ongeveer 427.000 ambtenaren in dit land. Op ongeveer 4,9 miljoen werknemers. 't zal dus vooral in die zware beroepen in de private sector zijn. Om te ontstressen.

 • Fred Vandenplas

  Heel veel jobs kunnen en zullen verdwijnen in de komende jaren. Laat ons nu al eens nadenken hoe we willen dat de wereld er binnen 30 jaar gaat uitzien. Niemand, links of rechts kan er onder uit dat we een basisinkomen zullen moeten invoeren.

 • Luc Deville

  Zouden dat degenen zijn die kritiek hebben op stakers?