6 droombedrijven voor financiële experts

Shutterstock
Als financieel expert ben je niet noodzakelijk gedoemd om bij een bank of verzekeraar aan de slag te gaan. Aangezien elk bedrijf bezig is met cijfers, of dan toch zijn economische middelen zo efficiënt mogelijk wilt inzetten, heb je ook daarbuiten een brede waaier aan opties. 

1. Colruyt Group

Een minder voor de hand liggend bedrijf dat je als financieel expert met open armen verwelkomt, is supermarktketen Colruyt Group. Momenteel zijn ze er op zoek naar diverse financiële profielen om hun teams te versterken en hun marktpositie te verzekeren én verbeteren. Zo werft Colruyt Group een nieuwe BI Finance Expert en Group Reporting Analyst aan, maar ook een Software Engineer Finance. Het familiebedrijf staat bovendien bekend om zijn uitstekende arbeidsvoorwaarden en dito werksfeer en doorgroeimogelijkheden. Colruyt Group mag rekenen op een vlekkeloos imago als werkgever en kaapt hier ook regelmatig onderscheidingen voor weg.

2. Saey NV

Ook in de staalindustrie zit men verlegen om financiële expertise. Saey NV., een van de belangrijkste staal servicecenters in de Benelux en Frankrijk, kijkt bijvoorbeeld uit naar een parttime CFO. In deze functie ben je de rechterhand van de CEO en stippel je mee het financieel-administratief beleid van de firma uit. Ambitie is vereist, want je opdracht is allesbehalve kinderspel! Je buigt je over de omzet van 74,6 miljoen euro (2017) en geeft het management op basis van de resultaten financieel advies. Je bewaakt verder de diverse financiële activiteiten, stuurt een team aan en bent onder meer ook het aanspreekpunt bij eventuele inspecties.

3. Thomas More

Verlang je je financieel talent te verzoenen met zin voor leiderschap, ben je ook bij Thomas More aan het juiste adres. Momenteel zoekt de hogeschool een nieuwe Directeur Financiën en HR. De ultieme opportuniteit voor financiële experts die een passie voor cijfers én voor mensen aan de dag brengen.

Lees ook: Hoeveel verdien je in de financiële sector?

4. In-fides

In wat vertrouwder vaarwater vallen er mooie carrièrekansen op te vissen bij In-fides. Deze vooraanstaande financiële consultant spitst zich toe op de adviesverlening aan artsen. Het groeiende bedrijf rekruteert nu een Financieel Adviseur/Regiomanager om zich mee in de geldzaken van hun klanten te verdiepen. Je begeleidt de dokters met de financiële kant van hun activiteiten.

5. Deloitte

Verder staan er bij Deloitte meerdere interessante posities open. Deloitte is een wereldbegrip op vlak van financiële dienstverlening. Het Engelse bedrijf is al in the running sinds 1845 en boogt dus op een expertise van twee maal een mensenleven. In België stelt de multinational ruim 3000 mensen te werk en is marktleider op vlak van audit en consulting. De wereldspeler zoekt momenteel professionals met welluidende functietitels als Business/Financial Controlling Consultant of Senior Consultant/Manager M&A and Finance – Financial Due Diligence.

6. Financial talents

Wil je hulp bij je zoektocht naar de perfecte job, is Financial Talents een must voor wie een financieel diploma op zak heeft. Het rekruteringsbureau maakt deel uit van House of Talents en is gespecialiseerd in financiële profielen. Financial Talents is actief in heel België en rekruteert tijdelijke én vaste arbeidskrachten voor erg diverse bedrijven. Op dit moment vind je er onder meer vacatures voor Financial Management ConsultantFinancial Analyst en Finance Coordinator.

Toon me alle jobs als financieel expert

Lees ook:

10 voordelen aan een job in de financiële sector

Hoe kom je als allerbeste uit het sollicitatiegesprek? Zo maak je het verschil volgens Belgische rekruteerders en CEO’s

Bijzondere jobs in de financiële sector

Bronvacature.com.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pedro Gonzalez

  Dat die bedrijven maar goed opletten. Ik heb al vele zelfverklaarde financiële experts gezien die in feite niet meer waren dan praatjesmakers. Ik denk zo aan een expert die een fonds in technologische aandelen oprichtte en klanten ervan overtuigde dat het een prima investering was. Maanden later waren ze de helft van hun inzet kwijt. En .......ging hij over naar een ander bedrijf als directeur strategische beleggingen. Praatjesmaker, zoals ik zei. En zo zijn er legio voorbeelden.

 • stijn rogiers

  Sectoren waar men niets effectief kan zoals deze zullen er op termijn uit gaan. Verkopen gebakken lucht en de mensen informeren zich meer en meer. Enkel wat niet goed is voor een mens brengt op en moet verkocht worden om het management hun lonen, wagens en de gebouwen te betalen. Hoe kan je dan verwachten dat er harmonie in een samenleving komt?

 • Georges Vande Velde

  Financiële experts ? Dat zijn juristen die de ganse dag niets anders doen dan ergens (wetten,reglementen enz..) tekorten vinden om voorschriften te kunnen omzeilen ten voordele van het kapitalisme. Beschaafde gangsters noemt men dat.

 • Jean Paul Peelos

  Bestaan dank zij de "achterpoortjes" in wetten en reglementen. En dat zijn er veel.

 • Alexander Meeuws

  Hebben die ooit al iets geproduceerd? Gemaakt? Genezen?.... Nee...