"Ja, er zit een beetje psychopaat in mij"

Shutterstock
Bedrijven in zwaar weer moeten soms drastische beslissingen nemen, met mogelijk pijnlijke gevolgen voor de medewerkers. Hoe het is om dergelijke, moeilijke boodschappen over te brengen, vroegen we aan interimmanager Vital Florus. "Ik moet keihard zijn, maar denk nu niet dat ik een ijsblok ben."

Lees ook op vacature.com:

Ontslag: niet noodzakelijk fin de carrière
Zo weet je of je ontslagen gaat worden
Welke soorten ontslag bestaan er?
Het ontslag volgens de letter van de wet


In Nederland noemen ze hem een bedrijvendokter, en dat vindt Vital Florus (57) prima, beter alleszins dan het gebruikelijke crisis- of interimmanager. "Ik verdien mijn brood door bedrijven weer gezond te maken. Ondernemingen huren mij in wanneer een gezwel op barsten staat." Sinds 2006 heeft hij dertig reorganisaties in goede banen geleid. Momenteel rondt hij een opdracht bij het Nederlandse Friesland Campina af, waar hij een fusie van twee sites heeft begeleid. In de aanloop daarvan optimaliseerde hij er de productieketen en bereidde hij de overstap naar SAP voor.  

Directe stijl

Zeker tijdens de eerste maanden van zo'n opdracht doet Vital Florus bijna niets anders dan moeilijke boodschappen brengen. Hij legt de pijnpunten in de organisatie bloot, confronteert de betrokkenen met de tekorten en neemt vervolgens de maatregelen die nodig zijn om het bedrijf of de afdeling weer vooruit te laten gaan. 

Typerend voor Florus is zijn directe stijl. Een blad voor de mond nemen, doet hij zelden. "Ik zeg gewoon eerlijk waar het op staat. Dat kan gevoelloos overkomen, maar ik denk dat het de enige manier is om doeltreffend op te treden. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, weet je wel." In de aanloop naar een moeilijk gesprek neemt hij er al eens de verslagen van eerdere evaluatie- of functioneringsgesprekken bij. "Zo kan ik inschatten welk vlees ik in de kuip heb en hoe ik 'een moeilijk gesprek' met de persoon in kwestie best opbouw. Ik weet bijvoorbeeld uit ervaring dat sommigen bij een te directe aanpak helemaal dichtklappen. In plaats van zelf het hoge woord te voeren, zal ik dan vooral vragen stellen. Bijvoorbeeld over wat ze zelf van die situatie vinden. Of hoe het volgens hen komt dat de problemen er zijn. Gaandeweg komen ze zo zelf tot inzicht. Die aanpak loont, want het zijn vaak die mensen die nadien het best meewerken."

Sociaal vangnet

Ruim tien jaar is Florus intussen al aan het herstructureren, en toch zit de job hem nog niet in de koude kleren. "Het klopt dat je voor dit werk een beetje psychopaat moet zijn. Je moet keihard zijn en koel blijven als je mensen moet ontslaan, maar het betekent niet dat ik een ijsblok ben. Ik doe niks waar ik niet achter sta. Medewerkers aan de deur zetten puur uit gewin en zonder goed sociaal vangnet zal ik nooit doen. Dat gaat tegen mijn eigen deontologische principes in."


Kreeg jij net je ontslag? Ben je het niet eens met de herstructureringen in jouw bedrijf? Zoek je kortom een andere job? Maak snel een profiel aan op vacature.com en word gevonden door meer dan 200 verschillende bedrijven.