Eén van de speerpunten van de regering-De Croo is de ambitie om de laagste sociale uitkeringen op te trekken tot aan de armoedegrens.
Volledig scherm
Eén van de speerpunten van de regering-De Croo is de ambitie om de laagste sociale uitkeringen op te trekken tot aan de armoedegrens. © BELGA

Uitkeringen optrekken tot de armoedegrens kost minstens 700 miljoen euro

De aanpassing van de minimale sociale uitkeringen aan de Europese armoedegrens zou de staatsbegroting minstens 700 miljoen euro kosten. Dat zegt de Rekenkamer deze week in een advies. Het gaat om één van de speerpunten van de nieuwe federale regering.

26 reacties

 • dirk dirksen

  1 maand geleden
  en de prijs van dat lekkers dan gaan we dan nog mogen ophoesten ook
 • dirk dirksen

  1 maand geleden
  het uitdelen blijft maar durenbinnenkort is er geen verschil meer tussen leefloners/illegalen/profiteurs/ beroepsdoppers en de normale werkende mensIk zie hier mensen die genieten van ocmw woning, tussen komst elec, extra steun verhoogde kindergeld, gratis dit en dat   die als je dat allemaal opteld evenveel hebben dan de werkende mens die er s morgens nog uit moet ookschandalig
 • WALTER WIELANDT

  2 maanden geleden
  dat is maar geldig tot 6 december,,,daarna is sint niklaas terug weg !!!!
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Beter de prijzen bevriezen. Meer geboortebeperking zodat er minder kinderen in armoede moeten geboren worden. Verdeling van het beschikbare werk zodat niemand moet klagen over werkloosheid. Respect voor alle werk zodat niemand zich meerderwaardig voelt en een respectvolle verloning voor iedereen.
 • Fonske Beys

  2 maanden geleden
  Belast de verhuurders op de HUUR  i.p.v. op kadastraal inkomen . Zo wordt huren terug betaalbaar . Immo ook vast bedrag +- 300 € commissie op verhuur  . Nu huurbedrag is hun commissie , daarom moet huur  altijd maar meer zijn .
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

Geld