Tweeling die naast Facebook-fortuin greep, is nu bitcoin-miljardair

Cameron en Tyler Winklevoss.
AFP Cameron en Tyler Winklevoss.
De Winklevoss-broers, die wereldberoemd werden toen ze Mark Zuckerberg vervolgden omdat die hun idee voor Facebook gestolen zou hebben, zijn nu Bitcoin-miljardairs. Volgens The Verge kreeg de tweeling 65 miljoen dollar van de Facebook-rechtszaak en investeerden ze in 2013 11 miljoen daarvan in bitcoins.

De waarde van de digitale munt is het afgelopen jaar spectaculair toegenomen. Vandaag is de waarde alweer naar nieuwe records gestegen. Nadat vorige week voor het eerst de kaap van 10.000 dollar werd gerond, zet de bitcoin vandaag haar recordkoers voort boven de 11.000 dollar. Dat brengt de marktwaarde van alle bitcoins in circulatie op 190 miljard dollar.

Cameron and Tyler Winklevoss bezitten een van de grootste bitcoinportfolio's ter wereld. Hun deel van de koek is nu meer dan een miljard dollar waard. Sinds hun investering, toen één bitcoin werd verhandeld voor ongeveer 120 dollar, is de waarde van de cryptomunt met meer dan 10.000 procent gestegen.

"Als de bitcoin vergelijkbaar is met goud, dan kan de waarde oplopen tot in de biljoenen", zei Tyler Winklevoss in 2015 aan CNN. "We denken dat dat een realistische mogelijkheid is."

Volgens The Telegraph heeft de tweeling nooit één bitcoin verkocht. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.