Ook koning Boudewijn en koningin Fabiola hadden hun nalatenschap geregeld. Fiscaal expert Michel Maus legt uit hoe ze dat deden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook koning Boudewijn en koningin Fabiola hadden hun nalatenschap geregeld. Fiscaal expert Michel Maus legt uit hoe ze dat deden. © Photo News/ rv

Troonopvolgers van de Queen betalen geen belastingen op hun erfenis. Hoe zit dat bij ons koningshuis?

Met het overlijden van koningin Elizabeth komen ook de verhalen naar boven over haar enorme erfenis. Maar zo blijkt, in Groot-Brittannië moeten de troonopvolgers geen successierechten betalen op de nalatenschap van de koning of koningin. Hoe zit dat eigenlijk bij ons? Onze geldexpert Michel Maus, hoogleraar fiscaal recht aan de VUB, zocht het uit.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. En wat met de erfenis? Op papier wordt Charles baas van 28 miljard euro aan onroerend goed, privé wordt hij 500 miljoen euro rijker aan geld, kastelen en... postzegels
  PREMIUM

  En wat met de erfenis? Op papier wordt Charles baas van 28 miljard euro aan onroerend goed, privé wordt hij 500 miljoen euro rijker aan geld, kastelen en... postzegels

  Met de kroon krijgt Charles III meteen ook een ‘familiebedrijf’ van 28 miljard euro in handen. Want zoveel is de Britse monarchie waard. Al strijken hij en de rest van de koninklijke familie daar jaarlijks ‘slechts' enkele tientallen miljoenen van op. Dan lijkt de rechtstreekse nalatenschap van de overleden Queen aanlokkelijker: minstens 500 miljoen euro aan geld, landgoed en - jawel - zeldzame postzegels. Bovendien vrij van successiebelasting.
 1. Spaanse pers verbaasd: koning Felipe geeft exacte vermogen vrij (en stelt dat hij één van armste vorsten is)
  Royalty

  Spaanse pers verbaasd: koning Felipe geeft exacte vermogen vrij (en stelt dat hij één van armste vorsten is)

  Verbazing in Spanje, nu het koninklijk paleis heeft bekendgemaakt dat koning Felipe (54) een fortuin van 2,6 miljoen euro bezit. Het openbaar maken van het vermogen van de vorst moet bijdragen aan transparanter maken van het Spaanse koningshuis. De monarchie staat er dan ook zwaar onder druk, na de financiële schandalen van ex-koning Juan Carlos (84), de vader van Felipe.