Ook koning Boudewijn en koningin Fabiola hadden hun nalatenschap geregeld. Fiscaal expert Michel Maus legt uit hoe ze dat deden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook koning Boudewijn en koningin Fabiola hadden hun nalatenschap geregeld. Fiscaal expert Michel Maus legt uit hoe ze dat deden. © Photo News/ rv

Troonopvolgers van de Queen betalen geen belastingen op hun erfenis. Hoe zit dat bij ons koningshuis?

Met het overlijden van koningin Elizabeth komen ook de verhalen naar boven over haar enorme erfenis. Maar zo blijkt, in Groot-Brittannië moeten de troonopvolgers geen successierechten betalen op de nalatenschap van de koning of koningin. Hoe zit dat eigenlijk bij ons? Onze geldexpert Michel Maus, hoogleraar fiscaal recht aan de VUB, zocht het uit.

 1. De geldzaken van DJ Licious (38): “Ik heb al weleens een vlucht naar het buitenland op de verkeerde datum geboekt”
  PREMIUM

  De geldzaken van DJ Licious (38): “Ik heb al weleens een vlucht naar het buitenland op de verkeerde datum geboekt”

  De naam Wim Clukers (38) doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, zijn artiestennaam ‘DJ Licious’ ken je ongetwijfeld wél. Afgelopen zomer stond hij maar liefst zes keer op Tomorrowland, hij is maandelijks te horen op Studio Brussel, kan rekenen op meer dan 350.000 maandelijkse luisteraars op Spotify en maakt remixes voor wereldsterren als Bob Sinclar, Kungs, Calum Scott en Mary J. Blige. Kan de Antwerpse dj en producer ook goed met centen om?
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 3. En wat met de erfenis? Op papier wordt Charles baas van 28 miljard euro aan onroerend goed, privé wordt hij 500 miljoen euro rijker aan geld, kastelen en... postzegels
  PREMIUM

  En wat met de erfenis? Op papier wordt Charles baas van 28 miljard euro aan onroerend goed, privé wordt hij 500 miljoen euro rijker aan geld, kastelen en... postzegels

  Met de kroon krijgt Charles III meteen ook een ‘familiebedrijf’ van 28 miljard euro in handen. Want zoveel is de Britse monarchie waard. Al strijken hij en de rest van de koninklijke familie daar jaarlijks ‘slechts' enkele tientallen miljoenen van op. Dan lijkt de rechtstreekse nalatenschap van de overleden Queen aanlokkelijker: minstens 500 miljoen euro aan geld, landgoed en - jawel - zeldzame postzegels. Bovendien vrij van successiebelasting.
 1. Spaanse pers verbaasd: koning Felipe geeft exacte vermogen vrij (en stelt dat hij één van armste vorsten is)
  Royalty

  Spaanse pers verbaasd: koning Felipe geeft exacte vermogen vrij (en stelt dat hij één van armste vorsten is)

  Verbazing in Spanje, nu het koninklijk paleis heeft bekendgemaakt dat koning Felipe (54) een fortuin van 2,6 miljoen euro bezit. Het openbaar maken van het vermogen van de vorst moet bijdragen aan transparanter maken van het Spaanse koningshuis. De monarchie staat er dan ook zwaar onder druk, na de financiële schandalen van ex-koning Juan Carlos (84), de vader van Felipe.