Toplui Thomas Cook België perkten nog snel aansprakelijkheid in

BELGA
De top van Thomas Cook België heeft op vrijdag 20 september, vlak voor het faillissement van het Britse moederbedrijf twee dagen later, de statuten van het bedrijf aangepast aan de nieuwe vennootschapswet die de aansprakelijkheid van de bestuurders inperkt. 

Vroeger was er geen beperking op het bedrag dat bestuurders mogelijk moesten betalen voor door hen gemaakte fouten. Nu is er een plafond tot 12 miljoen euro, afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Dat meldt De Standaard.

De beperking van de aansprakelijkheid zou voor de drie vennootschappen van Thomas Cook België ingegaan zijn op 24 september. Oude bestuursdaden vallen daar dus niet onder. Hamvraag is welke bestuursdaden na de neerlegging zijn gebeurd. De curatoren zeiden eerder dat er "op het laatste moment" nog 5 tot 6 miljoen euro Belgisch geld van Thomas Cook naar de groep ging.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Noël Claes

  Dus in België wisten ze al dat Thomas Cook failliet ging ?!

 • MONIQUE VAN LAECKEN

  Yep, er hangt een reukje aan. Zo net voor de faling !!!

 • Patrick huwel

  Geld Geld Geld altijd hetzelfde. Ze hebben hier weer eens met voorbedachte rade alles veranderd. Klinkt bekend in de oren.

 • alain lammens

  Het is meer dan duidelijk dat onze kapitaalzuchtige politici dergelijke wetgeving mogelijk maken ! De bedrijfsleiders maken daar gretig gebruik van en de werknemers + belastingbetalers zijn daar de dupe van en betalen het gelag ! Schaamteloos zijn ze wel deze scrupuleuze haaien !

 • Adriaan Schellekens

  Schijnheilige zelfzuchtige geldwolven op hun best.