Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Tijdens je (thuis)werkuren naar het WK kijken: wat kan en mag? En wat bij een kater achteraf?

JobatMorgen trappen de Rode Duivels hun eerste bal op het WK voetbal in Qatar. Veel mensen willen geen seconde missen van de prestaties van De Bruyne, Courtois en co. Maar wat als de match van je voetbalhelden tijdens je werkuren valt? Wat zijn je rechten en plichten als werknemer? Jobat.be vroeg raad aan Nele Mertens, juridisch experte van Acerta Consult.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Thuiswerk kost dit najaar tot 18,40 per dag: mag je weer voltijds op kantoor gaan werken? Of kan je een extra vergoeding vragen?
  Jobat

  Thuiswerk kost dit najaar tot 18,40 per dag: mag je weer voltijds op kantoor gaan werken? Of kan je een extra vergoeding vragen?

  Steeds meer werknemers overwegen om komend najaar vaker op kantoor te vertoeven als gevolg van de stijgende energieprijzen. Tegelijk lopen ook de gas- en elektriciteitsrekeningen van bedrijven hoog op. Voor werkgevers kan meer thuiswerk net voordeliger zijn. Wat zijn de rechten en plichten voor beide partijen? Hoe vermijd je een verhitte discussie? Jobat.be klopt aan bij juridisch experte Ellen Van Grunderbeek van Acerta Consult.