Wie zonnepanelen wil leggen, kan daar een goedkope lening voor afsluiten.
Volledig scherm
Wie zonnepanelen wil leggen, kan daar een goedkope lening voor afsluiten. © Photo News

Tijd om jouw woning energiezuinig(er) te maken? Zo vind je de goedkoopste energielening

spaargids.beHeb je plannen om jouw woning energiezuiniger te maken en denk je eraan om hiervoor een lening af te sluiten? Weet dan dat je verschillende opties hebt: een specifieke energielening, een hypothecair krediet, een wederopname op je hypotheeklening of het gratis Vlaamse renovatiekrediet. Spaargids.be overloopt de voor- en nadelen.

 1. Zwartrijden kost De Lijn tientallen miljoenen euro's: “Precies vanzelfsprekend geworden om niet meer te betalen”

  Zwartrij­den kost De Lijn tientallen miljoenen euro's: “Precies vanzelf­spre­kend geworden om niet meer te betalen”

  De coronacrisis heeft er ook voor gezorgd dat meer mensen zwartrijden bij De Lijn. Dat kost de Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij tot 30 miljoen euro per jaar. De Lijn waarschuwt daarnaast voor aanhoudende structurele tekorten de komende jaren: de coronacrisis leidde tot minder inkomsten en meer uitgaven. “Financieel ziet het plaatje er niet rooskleurig uit”, aldus CEO Ann Schoubs.
 2. Miljardenovername van 'Call of Duty'- en 'Candy Crush'-maker Activision-Blizzard door Microsoft kwam op gang na klachten over "cultuur van seksuele intimidatie”
  games

  Miljarden­over­na­me van 'Call of Duty'- en 'Candy Crus­h'-ma­ker Activision-Bliz­zard door Microsoft kwam op gang na klachten over "cultuur van seksuele intimida­tie”

  In de zomer en herfst van 2021 ontplofte de bom bij ontwikkelaar Activision Blizzard, bekend voor games als ‘Call of Duty’, ‘World of Warcraft’ en ‘Candy Crush’. In juli werd het gamebedrijf aangeklaagd door de Amerikaanse staat Californië voor het discrimineren van vrouwen. In november bracht zakenkrant ‘The Wall Street Journal’ naar buiten dat CEO Bobby Kotick op de hoogte was van seksueel misbruik binnen zijn bedrijf. Die problemen maakten de overname van omgerekend 60 miljard euro door softwarebedrijf Microsoft mogelijk, schrijven Amerikaanse media. En opvallend: Kotick krijgt 375 miljoen dollar als de deal afgerond is.
 3. Vlaamse vergunde wapenexport naar landen buiten EU bereikt record van bijna 125,57 miljoen euro in 2021

  Vlaamse vergunde wapenex­port naar landen buiten EU bereikt record van bijna 125,57 miljoen euro in 2021

  De Vlaamse wapenexport naar landen buiten de Europese Unie heeft in 2021 een nieuwe recordhoogte bereikt. In 2021 zijn 58 vergunningen goedgekeurd voor wapenexporten naar landen buiten de Europese Unie, goed voor bijna 125,57 miljoen euro. Dat blijkt uit de maandverslagen van de Vlaamse dienst Controle Strategische Goederen (dCSG). In 2020 voerde Vlaanderen nog voor bijna 27,52 miljoen euro aan wapens uit.