Tiener (19) die rijk werd met bitcoin: “Eigen schuld als je binnen 10 jaar geen miljonair bent”

Erik Finman werd miljonair door op zijn 12de te investeren in bitcoin.
Instagram erikfinman Erik Finman werd miljonair door op zijn 12de te investeren in bitcoin.
Erik Finman is een 19-jarige Duitser die rijk werd met bitcoin. Volgens de tiener zijn er, ondanks de recente terugval van de cryptomunten, nog steeds mogelijkheden om veel geld te verdienen. “Word je in de komende tien jaar geen miljonair, dan is dat je eigen schuld”, zegt hij in een interview met Business Insider.

Op zijn 12de kreeg Erik Finman 1.000 dollar van zijn grootmoeder. Geld dat diende om later mee te gaan studeren. Hij ging echter een weddenschap aan met zijn ouders: als hij de 1.000 dollar voor zijn 18de verjaardag kon omzetten in één miljoen, moest hij niet naar de universiteit. Met de hulp van zijn grote broer investeerde hij zijn eerste 1.000 dollars in bitcoins. Ondertussen is Erik 19 jaar oud en miljonair. Hij verhuisde naar Silicon Valley.

Erik Finman over de cryptomunt Monero: "Ik hou van deze cryptomunt omdat die goede toepassingen heeft."
Thinkstock Erik Finman over de cryptomunt Monero: "Ik hou van deze cryptomunt omdat die goede toepassingen heeft."

Toch denkt hij dat het nog steeds mogelijk is om rijk te worden met cryptomunten. Maar daarom niet noodzakelijk met bitcoin, want die munt vindt hij intussen "traag, achterhaald en niet duurzaam". Wel ziet hij bijvoorbeeld nog toekomst in Ripple, Ethereum, Litecoin en vooral Monero. "Ik hou van deze cryptomunt omdat die goede toepassingen heeft", klinkt het. 

De koers van de monero steeg de jongste maanden nog sneller dan die van de bitcoin. De handel in bitcoins maakt gebruik van blockchain-technologie, waardoor dus van alle transacties -het exacte tijdstip en bedrag-, zender én ontvanger gekend zijn. Dat is allesbehalve geruststellend voor criminelen. De monero, gecreëerd in 2014, maakt daarentegen gebruik van valse adressen en valse bedragen, om te maskeren wie er precies achter de transacties zit. Al menen analisten dat de meerderheid van de gebruikers nog altijd te goeder trouw handelt.
72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frankie Van Damme

  We zullen zien waar deze gokker staat binnen 10 jaar, hopelijk leeft hij dan niet van een leefloon! Ik ben niet jaloers maar wel kritisch tegenover mensen die gokkend rijk worden, want die worden gokkend even snel arm....

 • Johnny Verhoeven

  De hoeveelheid welvaart in de wereld neemt maar heel langzaam toe. Dus als iemand plots heel rijk wordt, dan worden er plots mensen armer.

 • Johan Vos

  deze persoon is weer eens het perfecte voorbeeld dat rijk zijn of worden meestal niets te maken heeft met intelligent zijn.......

 • paul van de velde

  Cripto munten zijn het moderne piramidespel. Geloven of niet geloven is het motto. De gelovers zorgen er voor dat de munt stijgt en wanneer die afnemen daalt de waarde van die munt. Als morgen niemand meer in de munt geloofd dan stort het boeltje in mekaar, juist zoals in elk piramidespel.

 • Peter Buyck

  De millenials... die hun ouders commanderen. De ouders die dit nota bene nog toelaten ook.