Geert Noels geeft advies voor wie wil investeren in de elektrische auto.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Noels geeft advies voor wie wil investeren in de elektrische auto. © Getty Images / Gregory Van Gansen

“Tesla is nu evenveel waard als alle andere autobouwers samen”: onze beursexpert over beleggen in elektrische wagens

Stel dat alle auto’s elektrisch worden, hoe zou dat onze wereld veranderen, en welke aandelen en bedrijven zouden daarvan profiteren? We vroegen het aan geldexpert Geert Noels. “De beurs heeft al lang in de smiezen dat elektrisch de toekomst is.”

 1. Onze auto-expert test de Renault Mégane E-Tech én ontkracht een fabel over elektrische wagens: “De propagandamachine van de autowereld doet het nog altijd”
  PREMIUM

  Onze au­to-ex­pert test de Renault Mégane E-Tech én ontkracht een fabel over elektri­sche wagens: “De propaganda­ma­chi­ne van de autowereld doet het nog altijd”

  Bijna alle nieuwe elektrische auto’s op de markt schurken aan tegen de hogere prijsklasse. Alleen daarom al is de nieuwe Renault Mégane een verademing: eindelijk nog eens een elektrische middenklasser. Dit is het soort auto dat we over drie à vijf jaar kopen. Onze auto-expert Joost Bolle reed er als eerste mee en geeft zijn ongezouten commentaar. Hij bespreekt ook de huidige markt voor elektrische wagens en de effecten van de nieuwe regels. “De auto neemt in de toekomst een veel grotere hap uit het gezinsbudget.”
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.