Elon Musk, CEO van Tesla.
Volledig scherm
Elon Musk, CEO van Tesla. © REUTERS

Tesla gaat techbedrijven achterna en is nu duizend miljard dollar waard

Het aandeel van Tesla is maandag zo hard gestegen op de beurs dat het bedrijf nu meer dan 1 biljoen dollar waard is. Dat is duizend miljard dollar en komt omgerekend neer op zowat 860 miljard euro. Tesla is pas het vijfde Amerikaanse bedrijf dat die mijlpaal slecht.

8 reacties

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Tot er iets misloopt en het geen cent meer is al dat geld op lucht en zand gebouwd.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Een miljard is ook niet meer wat het geweest is.
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Pierre Vaneylen, Tesla maakte dit jaar al 3,2 miljard dollar winst. 1,1 miljard daarvan is afkomstig van de verkoop van emissierechten, 2,1 miljard is pure winst op de autoverkoop (bron: Forbes).Zo wil ik ook wel geen bal verdienen ...
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Christiaan Vernist, Model 3 best verkochte auto in Europa in september.
 • Pierre Vaneylen

  1 jaar geleden
  Angstwekkend , een bedrijf dat rijk wordt door gebakken lucht nm. CO2. Een uitvinding van de Eurobonzen , dat we met z'n allen mogen afdokken. Tesla heeft nog geen bal verdiend met zn' auto's!
 1. Wat doet 4/5 werken voor je gezondheid? En hoeveel loon verlies je erdoor?
  PREMIUM

  Wat doet 4/5 werken voor je gezondheid? En hoeveel loon verlies je erdoor?

  De juiste keuzes maken op en over het werk, daar stopt de Vlaming veel denktijd – en piekertijd – in. Dat is logisch, want de consequenties zijn bijna altijd groot omdat je zoveel uren doorbrengt op je werk. En de keuzes die je maakt, kunnen grote gevolgen hebben voor de rest van je loopbaan. Maar hoe maak je dan de juiste keuzes? Onze werkexpert Stijn Baert keek hiervoor naar de wetenschap: “Onderzoek heeft bewezen dat bepaalde keuzes goed voor je zijn.”
 2. “Plots kregen we een mail van Elon Musk”: Diksmuids bedrijf levert wereldprimeur aan ruimtevaartbedrijf SpaceX
  PREMIUM
  Diksmuide

  “Plots kregen we een mail van Elon Musk”: Diksmuids bedrijf levert wereldpri­meur aan ruimte­vaart­be­drijf SpaceX

  Groot ziet het onderdeel van het Diksmuidse bedrijf Anemo Engineering er niet uit. De klant voor wie het is bestemd, is evenwel spectaculair: Elon Musk, CEO van Tesla en oprichter van het ruimtevaartbedrijf SpaceX. “Je kan het twee tot vijftien keer gebruiken. Ik verwacht dus binnenkort een volgende bestelling”, glimlacht zaakvoerder Bart Vandezande (45). De hamvraag: hoe komt iemand als Elon Musk terecht in het landelijke Diksmuide?
 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 2. Tesla boekt recordwinst van 1,6 miljard dollar in derde kwartaal

  Tesla boekt record­winst van 1,6 miljard dollar in derde kwartaal

  Ondanks de wereldwijde chipcrisis en leveringsproblemen heeft Tesla, de Amerikaanse producent van elektrische luxeauto’s, in het derde kwartaal een recordwinst geboekt. In juli, augustus en september steeg de winst op jaarbasis met 389 procent tot 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro). Dat maakte het bedrijf van ondernemer Elon Musk woensdag nabeurs bekend. De omzet steeg 57 procent tot een recordwaarde van 13,8 miljard dollar.