Op zoek naar een geschikt huwelijksgeschenk? Etiquettespecialist Kevin Strubbe geeft raad.
Volledig scherm
PREMIUM
Op zoek naar een geschikt huwelijksgeschenk? Etiquettespecialist Kevin Strubbe geeft raad. © Getty Images/ Steven Richardson

Te gast op een huwelijk? Zoveel geld geef je het koppel cadeau volgens de etiquette

In mei leggen alle vogels een ei én stappen heel wat tortelduifjes in het huwelijksbootje. De mooiste dag van het leven van de kersverse echtgenoten kan de genodigden evenwel wat kopzorgen bezorgen: wat is een ‘normaal’ cadeau? Etiquettespecialist Kevin Strubbe schept helderheid.

 1. Premies voor brandverzekering zijn fors duurder: “Toch zou 56% van de Belgen nog nooit van verzekering veranderd zijn”
  PREMIUM

  Premies voor brandverze­ke­ring zijn fors duurder: “Toch zou 56% van de Belgen nog nooit van verzeke­ring veranderd zijn”

  Door de indexering stegen niet alleen de lonen. Ook de premies voor brandverzekeringen namen in januari met 10,8 procent toe. Normaal gezien doen ze zeven of acht jaar over zo’n stijging. Toch trekken niet alle verzekeraars hun premies op hetzelfde moment op. Hoeveel euro kan je besparen door van verzekeraar te veranderen? En mag je dat ook doen als je brandverzekering aan je woonlening gekoppeld is? Laura Clays van Testaankoop geeft advies.
 2. Met corona verdween niet de etiquette: “De vraag naar butlers is groter dan ooit”
  PREMIUM

  Met corona verdween niet de etiquette: “De vraag naar butlers is groter dan ooit”

  Butler blijkt geen in onbruik geraakt beroep. Sinds de pandemie willen meer mensen de luxe die ze gewoon zijn op restaurant, op reis of in een privéjet, ook thuis. Rijke families die een house- of lifestylemanager willen - zo heet de moderne butler - komen op een wachtlijst van een jaar. “Elke butler heeft zijn no go’s. Voor mij zijn dat jachtgeweren en kindjes”, vertelt Wouter (26) die twee jaar geleden z'n diploma kreeg.