"De klant weet amper wat hij tekent", vertelt ex-medewerker Salah El Ghoul.
Volledig scherm
PREMIUM
"De klant weet amper wat hij tekent", vertelt ex-medewerker Salah El Ghoul. © Kenneth Dee

Switch-medewerkers klappen uit de biecht: “Zelfs een demente man werd erin geluisd”

Deze week diende Test Aankoop een klacht in tegen Switch wegens het misleiden van klanten. Wij konden spreken met enkele voormalige werknemers. Ze vertellen onder meer hoe ze werden geconfronteerd met intense druk, intimidatie en agressie: “Het kon een baas niet schelen of we een duur abonnement verkochten aan mensen met een beperking. Desnoods schreven we het op de naam van hun begeleider.”

 1. Zoveel betalen ziekenfondsen terug wanneer je een bril koopt
  Spaargids.be

  Zoveel betalen ziekenfond­sen terug wanneer je een bril koopt

  Lukt het niet meer om vlot de ondertitels op tv te lezen? Of moet je de krant almaar verder voor je uit houden? Dan dringt een bezoek aan de oogarts zich op. Daarna zit er vaak niks anders op dan langs te gaan bij een opticien of optometrist voor een bril of een set contactlenzen. Om het prijskaartje te drukken, schieten ziekenfondsen te hulp. Maar in welke mate? Wie betaalt het meeste terug? Spaargids.be rekent het uit.
 2. Test Aankoop dient klacht in wegens verplichte verzekeringen bij aankoop Apple-producten bij Switch: “Tot 200 euro per maand”
  Play
  Apple

  Test Aankoop dient klacht in wegens verplichte verzekerin­gen bij aankoop Ap­ple-producten bij Switch: “Tot 200 euro per maand”

  Test Aankoop heeft een klacht ingediend bij de Economische Inspectie en de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) tegen de bedrijven Switch en SFAM. De consumentenorganisatie ontving sinds september 2020 al 466 klachten over het gedwongen sluiten van bepaalde contracten na aankoop van een Apple-product. Dat meldt Test Aankoop dinsdag.
 3. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.

Geld