"De klant weet amper wat hij tekent", vertelt ex-medewerker Salah El Ghoul.
Volledig scherm
PREMIUM
"De klant weet amper wat hij tekent", vertelt ex-medewerker Salah El Ghoul. © Kenneth Dee

Switch-medewerkers klappen uit de biecht: “Zelfs een demente man werd erin geluisd”

Deze week diende Test Aankoop een klacht in tegen Switch wegens het misleiden van klanten. Wij konden spreken met enkele voormalige werknemers. Ze vertellen onder meer hoe ze werden geconfronteerd met intense druk, intimidatie en agressie: “Het kon een baas niet schelen of we een duur abonnement verkochten aan mensen met een beperking. Desnoods schreven we het op de naam van hun begeleider.”

 1. Julie Vermeire waarschuwt volgers voor oplichterij bij Switch: “Ik ben 1.000 euro kwijt”
  Showbizz

  Julie Vermeire waarschuwt volgers voor oplichte­rij bij Switch: “Ik ben 1.000 euro kwijt”

  Dinsdag werd bekend dat Test Aankoop een klacht indiende tegen de bedrijven Switch en SFAM. De consumentenorganisatie ontving sinds september 2020 al 466 klachten over het gedwongen afsluiten van bepaalde contracten na aankoop van een Apple-product. Ook Julie Vermeire (23) is slachtoffer geworden van de louche verkoopstechnieken en waarschuwt nu haar volgers op haar Instagramaccount om heel goed op te letten.
 2. Test Aankoop dient klacht in wegens verplichte verzekeringen bij aankoop Apple-producten bij Switch: “Tot 200 euro per maand”
  Play
  Apple

  Test Aankoop dient klacht in wegens verplichte verzekerin­gen bij aankoop Ap­ple-producten bij Switch: “Tot 200 euro per maand”

  Test Aankoop heeft een klacht ingediend bij de Economische Inspectie en de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) tegen de bedrijven Switch en SFAM. De consumentenorganisatie ontving sinds september 2020 al 466 klachten over het gedwongen sluiten van bepaalde contracten na aankoop van een Apple-product. Dat meldt Test Aankoop dinsdag.
 3. EU legt cryptomarkt aan banden: “Einde maken aan Wilde Westen”
  Play

  EU legt crypto­markt aan banden: “Einde maken aan Wilde Westen”

  De EU neemt de cryptosector onder handen met wetgeving die de excessen rond cryptomunten moet beperken. Voor het eerst worden cryptovaluta zoals bitcoins, uitgevers van cryptomunten en aanbieders van diensten voor het wisselen van virtuele cryptovaluta aan Europese regels gebonden. De EU-lidstaten en het Europees Parlement bereikten daar donderdagavond een akkoord over. “Crypto is geen veilige haven”, stelt financieel expert Pascal Paepen bij ‘HLN Live’.

Geld