Exclusief voor abonnees

Supermarkten schreeuwen om personeel: “We zitten met imagoprobleem”

Tekort aan personeel in supermarkten.
iStock Tekort aan personeel in supermarkten.
Artikelen scannen aan de kassa, rekken vullen, klanten de weg naar het gewenste product wijzen: supermarktmedewerker lijkt niet de meest aantrekkelijke job en dat is meteen ook één van de redenen waarom er zoveel jobaanbiedingen zijn. In Limburg alleen staan 750 vacatures open. “We werken aan ons imagoprobleem”, klinkt het bij handelsfederatie Comeos.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Biesen

  Euh, lees ook schreeuwende werkgevers, vlugge handjes bij de vrouwtjes, enz...

 • Paul Vandekerckhove

  Wie kan moet daar gewoon weg gaan en elders aan de slag gaan , ik deed dat indertijd ook .wachten tot iemand iets doet is tijdverspilling .

 • Mady Vermeulen

  Hou er even rekening mee dat iemand die 1200 euro verdient de baas het dubbele kost. Zwitsersland belast zijn werkende burgers voor slechts 35%, en toch heeft het land geen staatsschuld en geeft het meer geld uit aan onderwijs en gezondheidszorg. De Zwitsers hebben wél rechtstreekse inspraak via bindende referenda op volksinitiatief, en kunnen daardoor sjoemeldende politici de laan uitsturen. "Dankzij" de EU doen wij het gelukkig beter.....

 • Tom Vanlangenakker

  Bij ons in de buurt een sociale wijk met een heleboel, vooral jonge en meestal laaggeschoolde mensen die al geruime tijd stempelen en/of via OCMW worden onderhouden. Als ze gaan werken moeten ze meer huur betalen voor een kleine 100 € meer, als ze kinderen hebben nog extra kosten voor kinderopvang en uiteindelijk minder dan voorheen. Eigenlijk kun je hen geen ongelijk geven!

 • anne marie cuypers

  Ik werk zelf in de distributie,in de hard discounter van éérste uur.mijn loon is helemaal niet zo slecht,werk parttime, maar wij moeten idd wel heel hard werken....ons filiaal draait bijvoorbeeld met een viertal personen per dag, inclusief poetswerk, afbakken, uitpakken, kassa... het probleem zijn de lange werkdagen,wisselende roosters en kinderopvang..... waar vind men een crèche of opvang die nog open is om pakweg 19.30h? niet iedereen kan terug vallen op hulp van ouders....