Tesla-baas Elon Musk stuurde de koers van bitcoin en dogecoin de voorbije weken hoger. Nu blijkt dat zijn bedrijf er 1,5 miljard in investeerde.
Volledig scherm
Tesla-baas Elon Musk stuurde de koers van bitcoin en dogecoin de voorbije weken hoger. Nu blijkt dat zijn bedrijf er 1,5 miljard in investeerde. © a

Stunt van Tesla met bitcoin ruikt volgens expert naar marktmanipulatie

CryptomuntenDe gigantische investering van Tesla in bitcoin roept vragen op over marktmanipulatie. Het nieuws over de investering stuurt de koers van de cryptomunt naar een ongekende hoogte. Maar de wijze waarop Tesla-baas Elon Musk de voorbije weken twitterde over bitcoin en dogecoin, komt nu wel in een heel ander daglicht te staan.

57 reacties

 • Farid Azuzzi

  8 maanden geleden
  is de enige echte vrije markt ...
 • Pieter Declercq

  8 maanden geleden
  ik heb niets tegen die bitcoin, maar als je ver genoeg denkt weet je dat overheden het geld nooit zullen vervangen door cryptomunten die niet door centrale banken beheert worden. overheden hebben jaren gevochten om controle te krijgen over banken ( bankgeheim enz), als de bitcoin ook maar enig gevaar begint te vormen voor het huidig monitair systeem zullen ze er alles aan doen om het tegen te houden. de overheid wil de macht behouden
 • Bart Verbeeck

  8 maanden geleden
  Etienne Callebout. Niet mee eens. Als je 10 jaar geleden het lef had om 100 euro te investeren als kleine belegger dan was je nu ook 1 van 'de rijken". Omdat er geen firma Bitcoin is zal er ook geen echte voorkennis zijn zoals dat wel het geval kan zijn in een gewone firma. Bitcoin is een heel simple protocol. Als wiskundige of economist kom je er al snel achter dat dit systeem geniaal is omdat er geen menselijke factor de boel kan saboteren.
 • Pedro Skeeter

  8 maanden geleden
  @Bruno Van Kerrebroeck, beetje nuanceren. Ripple heeft van de Amerikaanse SEC waakhond een zaak aan zijn broek omdat de SEC oordeelde dat het niet langer kan beschouwd worden als een currency, maar als security token en dus violeert tegen de Howey Act uit jawel 1946. In mensentaal: je mag als CEO/board niet de aandelen van je eigen bedrijf niet met winstoogmerk aan de man brengen zonder daarvoor licenttie te hebben. Bitcoin heeft echter geen CEO/centrale authoriteit.
 • Jo De smet

  8 maanden geleden
  Aan al diegenen die het een piramidespel vinden blij er af en geef geen commentaar over iets waar je niets van afweet. Je maakt geen winst met bitcoin op de kap van anderen. En waarom is goud zo duur ? Volgens mij is dit ook overgewaardeerd.

Geld