De Antwerpse Stéphanie, baas van Striktly Business Software: van een kansarme jeugd naar de top.
Volledig scherm
PREMIUM
De Antwerpse Stéphanie, baas van Striktly Business Software: van een kansarme jeugd naar de top. © Gregory Van Gansen / Photo News

Stéphanie Ouachan (32): gestopt met school op haar 15de, vandaag CEO van IT-bedrijf met weldra vijf kantoren en 50 werknemers

Op haar 15de was ze een rebelse puber die blij was dat een leercontract haar van de schoolbanken verloste. Op haar 32ste is ze - zonder diploma - CEO van haar eigen IT-bedrijf Striktly Business Software, dat voor volgende zomer mikt op ruim 50 werknemers in vijf kantoren in drie landen. De Antwerpse Stéphanie Ouachan is het mooiste bewijs dat de weg van een kansarme jeugd naar de top ook buiten geijkte paden kan.

14 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  3 maanden geleden
  Infiltreren in een mannenwereld, is voor bepaalde vrouwen, dankzij de juiste charmes, niet zo moeilijk. Je hanteert het principe, dat zo oud is als de mensheid: de vrouw is geschapen om de man te behagen. Hoe komt ze dus binnen in de firma? Juist, via een man. En wie doet de uitvoerende jobs 'beneden', in het IT bedrijf? Juist, mannen.
 • jan geens

  4 maanden geleden
  Zo ken ik er wel meer hoor . Amper gestudeerd en toch een grote eigen zaak uit de grond stampen ... maar dat is nog heel wat anders dan een carriere in een bedrijf van iemand anders. Daar zal je toch meer kansen krijgen naargelang je basis breder is .
 • Patrick Kelchtermans

  4 maanden geleden
  Mooi verhaal, maar wel uitzonderlijk. Niet iedereen is een extraverte plantrekker, niet iedereen heeft zo veel lef. En de dames zullen het misschien niet graag horen, maar veelvuldig onderzoek heeft het ondertussen bewezen: meisjes die er goed uitzien, krijgen sneller een kans dan doorsnee grijze muisjes. Waarmee ik niet wil zeggen dat ze een hoge functie hebben owv hun uiterlijk! Maar wel de kans om zich te bewijzen, terwijl een lelijke in haar plaats waarschijnlijk huiswaarts was gestuurd.
 • patrick van loocke

  4 maanden geleden
  Destijds gestopt aan mijn 14 jaar met dagschool, avondschool niet afgewerkt. Nu mijn 46ste jaar gestart met werken. Als u me de vraag zou stellen wanneer ben je gestopt met studeren, moet ik antwoorden "ik ben nog bezig". Is een diploma belangrijk, ja maar je kan zonder. Nu al enkele jaren verantwoordelijke technische dienst.
 • jonas van poucke

  4 maanden geleden
  Dit is het slechtste voorbeeld ooit!! Een diploma is belangrijk en studeer zoveel je kan! Selectiekantoren kijken enkel naar het papiertje en dan mag je nog zoveel gedaan hebben als je wenst en het mooiste karakter hebben dat er bestaat maar papier is sterker dan karkater in deze wereld. Zeker in België.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”

Geld