Winstpremies gelden als motiverend instrument in sectoren waar personeelsbehoud cruciaal is.
Volledig scherm
Winstpremies gelden als motiverend instrument in sectoren waar personeelsbehoud cruciaal is. © ThinkStock

Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

JobatDe winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.

  1. Drie jaar na aankoop is het rijhuis van Kristof al 70.000 euro meer waard: “Ondanks de slechte energiescore, die de waarde nog sterk naar beneden haalt”
    PREMIUM

    Drie jaar na aankoop is het rijhuis van Kristof al 70.000 euro meer waard: “Ondanks de slechte energiesco­re, die de waarde nog sterk naar beneden haalt”

    Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Philip Van Edom van Immo Link een rijwoning in Deurne. De zes slaapkamers, garage en tuin zijn de pluspunten, het energielabel D het voornaamste minpunt, maar toch is de woning drie jaar na aankoop al een pak meer geld waard. “Dit is geen A-locatie, maar daardoor zijn de woningen hier betaalbaarder dan elders.”