Euro's en buitenlands geld.
Volledig scherm
Euro's en buitenlands geld. © Shutterstock

Steeds meer Belgen geven buitenlandse rekening aan

173.048 Belgen gaven in het aanslagjaar 2018 aan over een buitenlandse rekening te beschikken. Dat zijn er bijna 10.000, of 6 procent, meer dan in 2017. 

 1. “Help ons uit deze nachtmerrie”: Belgische man zwaargewond na aanval in Panama

  “Help ons uit deze nachtmer­rie”: Belgische man zwaarge­wond na aanval in Panama

  Er is een online geldinzamelingsactie gestart voor een Belgische man die in Panama zwaargewond raakte bij een geval van agressie. Didier Spautz uit Brussel baat samen met zijn partner een rooftopbar uit in Bocas del Toro – in het noordwesten van het land – en het zou een werknemer geweest zijn die hem aanviel. Het geld moet dienen om zijn medische kosten te helpen betalen en de man naar België te repatriëren, want ter plaatse blijkt hij niet de hulp te krijgen die hij nodig heeft. Buitenlandse Zaken liet al weten dat onze ambassade in Panama Stad op de hoogte is van de feiten en in contact staat met de familie.
 2. Bestemmingen tweede verblijf vergeleken: goedkope boodschappen in Spanje, nauwelijks belastingen in Portugal
  PREMIUM

  Bestemmin­gen tweede verblijf vergeleken: goedkope boodschap­pen in Spanje, nauwelijks belastin­gen in Portugal

  Voor een tweede verblijf trekken Belgen steeds vaker naar Portugal. Spanje staat nog steeds op nummer 1, maar Portugal overklast nu Frankrijk en Italië, blijkt uit nieuwe cijfers van SecondHome. Het leven is er goedkoop en bovendien betaal je als gepensioneerde nauwelijks tot geen belastingen. Welke bestemmingen zijn nog meer economisch interessant en met welke kosten moet je rekening houden bij een tweede verblijf? Van huurinkomsten tot boodschappen doen: alle cijfers op een rij.
 1. N-VA vraagt hoorzitting over bpost: “Topman Van Avermaet zag nieuwe piek in pakjes totaal niet aankomen”

  N-VA vraagt hoorzit­ting over bpost: “Topman Van Avermaet zag nieuwe piek in pakjes totaal niet aankomen”

  Volgens N-VA-Kamerlid Michael Freilich heeft Jean-Paul Van Avermaet, de CEO van bpost, op 4 november verschillende keren tegen analisten gezegd dat er geen nieuwe piek in het aantal pakjes zat aan te komen. Nochtans was de nieuwe lockdown toen al in voege gegaan. Freilich vindt het dan ook onbegrijpelijk dat Van Avermaet geen lessen lijkt te hebben getrokken uit de eerste lockdown, en dat de grote baas van de post een piek zelfs in deze eindejaarsperiode niet zag aankomen. N-VA vraagt een hoorzitting in het parlement.
 1. Tientonner probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Astronaut toont adembenemend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon
  Play

  Astronaut toont adembene­mend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon

Geld