Op een jaar tijd is de som aan slapende tegoeden met circa 7 miljoen euro aangedikt.
Volledig scherm
Op een jaar tijd is de som aan slapende tegoeden met circa 7 miljoen euro aangedikt. © Shutterstock / Avi Rozen

Steeds grotere som geld ligt “te slapen” in ons land: al 575 miljoen euro wacht op eigenaar

Er ligt in België een steeds grotere som geld "te slapen". Op 1 januari was het bedrag al opgelopen tot 575 miljoen euro, zo blijkt uit gegevens van de FOD Financiën. Het gaat om tegoeden die de rechtmatige eigenaars nog kunnen opeisen, of anders na dertig jaar in de staatskas belanden.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Ligt er ook een fortuin op jou te wachten, zoals in ‘Erfgenaam Gezocht’? “Nauw contact houden met je familie is de boodschap”
  PREMIUM
  TV

  Ligt er ook een fortuin op jou te wachten, zoals in ‘Erfgenaam Gezocht’? “Nauw contact houden met je familie is de boodschap”

  Ze zijn er, mensen die zonder het te weten recht hebben op een aanzienlijke som geld in de vorm van een erfenis. Naar hen gaat Axel Daeseleire vanaf vanavond op zoek, in zijn nieuwe programma ‘Erfgenaam Gezocht’ op VTM. Maar hoe kan je achterhalen of jij ook recht hebt op zo’n verloren erfenis? Notaris Joni Soutaer geeft tekst en uitleg. “Erfgenamen hebben tot 30 jaar na het overlijden de tijd om zich te melden.”
 1. Netto-omzet van Action stijgt met 30 %: wat verklaart het succes van budgetketens? En met welke trucs houden ze hun prijzen zo laag?
  PREMIUM

  Net­to-om­zet van Action stijgt met 30 %: wat verklaart het succes van budgetke­tens? En met welke trucs houden ze hun prijzen zo laag?

  Discountketen Action heeft een succesvol jaar achter de rug. In 2022 maakte het bedrijf zo’n 1,2 miljard euro winst. Ook andere budgetketens zagen de voorbije jaren hun omzet stijgen. Hoe slagen winkels als Lidl, Zeeman, Aldi, Wibra en Action er in om hun producten voor een lagere prijs aan te bieden dan de concurrentie én winst te maken? We vroegen het aan de budgetketens zelf, én aan retailexpert prof. Els Breugelmans: “Als discounters een A-merk niet voor een interessante prijs kunnen aanbieden, kiezen ze voor een ander merk.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.