Sportmerk Adidas voorziet recordjaar met nettowinst tot 1,95 miljard euro

Illustratiebeeld
Photo News Illustratiebeeld
Sportmerk Adidas heeft de omzet in het derde kwartaal opgevoerd. Het Duitse merk had geen last meer van leveringsproblemen in de Verenigde Staten en verkocht daar flink meer. Ook in Europa en Azië steeg het verkoopsucces. Adidas is naar eigen zeggen dan ook op weg naar een recordjaar.

De omzet groeide in de verslagperiode met 9 procent naar 6,4 miljard euro. Voor het lopende kwartaal voorziet Adidas een verdere versnelling van de omzetgroei. De winst nam echter met 2 procent af naar 644 miljoen euro. Dat komt volgens het Duitse concern door hogere kosten voor luchtvracht en meer verkoop van goedkope producten. Ook de nieuwe boekhoudmethode IFRS 16 had zijn weerslag.

Adidas bevestigde zijn verwachting van een omzetgroei van tussen de 5 procent en 8 procent voor heel het jaar. De nettowinst moet uitkomen tussen de 1,88 en 1,95 miljard euro, een stijging van tussen de 10 en 14 procent.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kelly Verlinden

    1.95 miljard Euro netto winst maar nog steeds hun schoenen en kleren met slavenarbeid in India of China maken.

  • Michael Vandamme

    Dan mogen ze hun uitgebuitte werkkrachten in de arme landen ook eens opslag geven