REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Spanje kan influencers die cryptomunten promoten tot 300.000 euro boete geven

Spanje scherpt het toezicht op het promoten van cryptovaluta aan. Als er sprake is van advertenties voor een doelpubliek van meer dan 100.000 mensen, moet de Spaanse toezichthouder vooraf worden ingelicht. Als daar niet aan wordt voldaan, kunnen boetes tot 300.000 euro volgen. De maatregel heeft gevolgen voor zogenaamde ‘finfluencers’, of influencers in de financiële sector.

4 reacties

 • Bart Verbeeck

  4 maanden geleden
  Inderdaad, banken moeten onder dezelfde regeling vallen want ze beïnvloeden door TV/Radio/internet Reklame ook. Ook zij voorspellen voordelen die niet te voorspellen zijn. Net hetzelfde als Influencers dus.
 • Pedro Skeeter

  4 maanden geleden
  Jullie zeggen dat nu wel snel, maar wil je dan ook de banken deze heffingen opleggen ? De wereldwijde energieconsumptie van banken is 260 TWh/jaar, die van bitcoin momenteel 115 Twh/jaar. Wie stoot het meeste uit ? Wat dat promoten betreft zou ik voorzichtig zijn, als Kim K straks gewoon zegt dat ze NFT's bezit wordt ze nog sociaal gelynched, dan riskeer je gewoon dat het gedaan wordt zonder nog bekend te worden
 • guy claeys

  4 maanden geleden
  Goede opmerking Kelly. Trouwens een heel goede maatregel van de Spaanse autoriteiten
 • Kelly Verlinden

  4 maanden geleden
  Men zou beter eens beginnen met milieu heffingen op crypto en NFT's. Het kan niet dat we met zijn allen moeten besparen op uitstoot en ondertussen NFT's gaan promoten. Niets dan uitstoot en energie verspilling.
 1. Van Eminem tot Paris Hilton: iedereen investeert via 'NFT's' in digitale kunst. 3 experts leggen uit wat het is en hoe je ermee start
  PREMIUM

  Van Eminem tot Paris Hilton: iedereen investeert via 'NFT's' in digitale kunst. 3 experts leggen uit wat het is en hoe je ermee start

  NFT’s zijn overal. Het is een manier om digitale kunst te bezitten, en heel wat bekende mensen - van Eminem tot Paris Hilton, topmodel Emily Ratajkowski, Wout van Aert of Melania Trump - investeren daar een smak geld in. Maar wat is het juist en wat heeft het te maken met kunst? We vroegen het aan een financieel expert, een CEO van een trendbureau en een kunstkenner, die uitleggen of iedereen ermee kan starten. “In Hollywood kan je sommige feestjes zelfs niet meer binnen als je niet met NFT’s kunt betalen.”
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Rusland blijft grootste aardolieleverancier van België

  Rusland blijft grootste aardoliele­ve­ran­cier van België

  Rusland blijft met voorsprong de grootste individuele aardolieleverancier van België. Het land leverde vorig jaar meer aardolie dan in 2020, maar het aandeel zakte wel licht van 30 naar 29 procent. Dat blijkt donderdag uit de kerncijfers 2021 van Energia, de sectororganisatie van onder meer de raffinage, distributie en opslag van energieproducten. Het verbruik van brandstoffen steeg in 2021 naar vrijwel opnieuw het pre-coronaniveau.
 3. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.

Geld