In coronajaar 2020 is opvallend veel geld op de spaarboekjes gezet.
Volledig scherm
In coronajaar 2020 is opvallend veel geld op de spaarboekjes gezet. © thinkstock

Spaarvarkens opvallend goed vetgemest in 2020

In coronajaar 2020 is opvallend veel geld op de spaarboekjes gezet. Dat blijkt uit een rondvraag. De vier grootste banken in België, BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING, zagen het geld op de spaarrekeningen alle vier sterker aangroeien dan in 2019.

9 reacties

 • Lode vleminckx

  2 weken geleden
  Geef het varken in elk geval niet in de handen van de banken.
 • jan geens

  2 weken geleden
  En drukken maar.. straks is corona voorbij en onstaat en wereldwijde financiele crisis zonder voorgaande. En dan ? De rente staat al op nul , de geldkraan staat al open ... er blijft dan 1 ding over . conficatie van het spaargeld ..
 • Daniel Bamps

  2 weken geleden
  En desondanks het spaargeld naar de banken stroomt en ze er bijna niks intrest op betalen vinden ze het nodig om hun tarieven te verhogen. Geldwolven net als de verzekeraars.
 • Gerard Braeckmans

  2 weken geleden
  Zo is het lieven tanghe! Zelfs mensen die maanden de verzekering van hun auto opgezegd hebben, geen kleren kopen, niet tanken, geen restaurant of cafe, enz. En daar nog subsidies bovenop!
 • Raphaël Defour

  2 weken geleden
  Het bedrag dat op spaarrekeningen oploopt is gewoon het gevolg dat de modale burger die begaan is met zijn toekomst in deze tijden van Corona crisis de knip op zijn uitgaven zet en zeker niet overstag gaat voor het aanbod van spaar producten met kapitaal bescherming als Obligaties en Staatbons. Zelfs deze laatste durft de overheid zijn burgers niet meer aanbieden. Een participatie (aandeel) van de Nationale Bank is verwaterd met 27% op een jaar. En maar toeteren over effecten taks.
 1. ACV vertrouwt Nederlandse kandidaat-overnemer e5 mode niet: “Geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”

  ACV vertrouwt Nederland­se kandidaat-overnemer e5 mode niet: “Geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”

  Vijf kandidaat-overnemers hebben zich gemeld voor modewinkelketen e5 mode, die tot eind januari bescherming tegen schuldeisers heeft. Een van die kandidaat-overnemers is de omstreden Nederlander Lex H., die een verleden van faillissementen met zich meedraagt en nu alles uit de kast zou halen om e5 mode in handen te krijgen. Dat is vernomen bij vakbond ACV Puls. “We hebben nochtans absoluut geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”, zegt vakbondsman Sven De Scheemaeker (ACV Puls).
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Geld