Rechts: Michaël Van Droogenbroeck
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: Michaël Van Droogenbroeck © Getty Images/ steven richardson

Spaarboekje openen voor je kind? Wie rendement wil, kan beter beleggen met fondsenspaarplan

De pamperrekening is al lang ingeburgerd. Bij enkele banken kunnen ouders zelfs al voor de geboorte een rekening openen voor hun kindje, zodat het rekeningnummer mee op het geboortekaartje kan prijken. Een fondsenspaarplan klinkt misschien wat minder aantrekkelijk, maar het rendement kan wel het verschil maken. Belangrijkste bondgenoot daarbij is de tijd: een horizon van minstens 18 jaar. Onze financieel expert Michaël Van Droogenbroeck legt uit hoe het precies werkt.

 1. Kamer verhuren via Airbnb: hoe werkt dat en is het financieel echt interessant?
  PREMIUM

  Kamer verhuren via Airbnb: hoe werkt dat en is het financieel echt interes­sant?

  Een paar kamers in uw huis die leegstaan of een appartement dat u tijdelijk wilt verhuren? Dan is een online verhuurplatform als Airbnb makkelijk én interessant. Het brengt verhuurders en huurders met elkaar in contact. Zelf een kamer aanbieden is heel eenvoudig. Maar voor u dat doet, moet u er eerst voor zorgen dat u met alles in orde bent. En hoe zit het met de belastingen? Onze expert legt het uit.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.

Geld