Sophie Dierickx werkte nog nooit voltijds: “In mijn eerste job werkte ik 30 uur per week. Nadien is het telkens alleen maar nóg minder geworden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Dierickx werkte nog nooit voltijds: “In mijn eerste job werkte ik 30 uur per week. Nadien is het telkens alleen maar nóg minder geworden.” © Steven Richardson

Sophie (39) verdient 1.000 euro per maand: “Ik doe elke dag wat ik zelf wil”

Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Jezelf het jaar rond doodwerken om het aantal nullen op je bankrekening te spijzen? En vervolgens drie weken per jaar uitgeteld op een strandhanddoek fantaseren over je vólgende vakantie? Dat is gekkenwerk, stelt work-lifebalance coach Sophie Dierickx (39). “Het is perfect mogelijk om een rijk leven te leiden zónder veel te werken.”

 1. Kusttrambestuurster Carine (55) verdient per maand minstens 1.800 euro: "Pas een nieuw paar schoenen als de oude versleten zijn”
  PREMIUM

  Kusttrambe­stuur­ster Carine (55) verdient per maand minstens 1.800 euro: "Pas een nieuw paar schoenen als de oude versleten zijn”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag is Carine Walrave (55) aan de beurt. Zij is al bijna tien jaar bus- en tramchauffeur bij De Lijn. Haar favoriete shift? De Zeelijner langs de Belgische kust die Knokke en De Panne met elkaar verbindt. Met een lengte van circa 67 kilometer is het de langste tramlijn ter wereld, maar voor het West-Vlaamse werkpaard is de stuurcabine van de kusttram de chillste plek ter wereld. “Als chauffeur is de kusttram besturen een droomjob.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Geld