Sociaal akkoord bij skeyes: “Wantrouwen hopelijk doorbroken”

Photo News
Bij skeyes, het vroegere Belgocontrol, is binnen het paritair comité een akkoord gesloten over het “planningsmechanisme” of de uurroosters voor de luchtverkeersleiders. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Twee van de drie vakbonden keurden het akkoord goed.

Er werden ook vier akkoorden afgesloten over andere aangelegenheden die verband houden met de werkorganisatie.

“Het akkoord over de werkplanning is een belangrijke stap in het langlopende sociaal overleg bij skeyes, dat eerder al leidde tot akkoorden op 22 maart en 10 mei van dit jaar. Dankzij de akkoorden kan skeyes de veiligheid van het luchtverkeer blijven garanderen, en de Europese regelgeving rond fatigue management (vermoeidheidsmanagement, nvdr.) en rostering (werkplanning, nvdr.) vanaf 1 januari 2020 implementeren”, aldus het bedrijf.

Het akkoord regelt de planning van de uurroosters bij de luchtverkeersleiders. Dat is al enkele maanden een heikel punt. Het akkoord werd uiteindelijk ondertekend door de directie en de socialistische én liberale vakbonden.

Problematisch

De christelijke vakbond ACV onthield zich, zegt secretaris Kurt Callaerts. “Er zijn in de oorspronkelijke tekst enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd waar we op hadden aangedrongen. Zo diende elke luchtverkeersleider tweemaal per jaar oproepbaar te zijn ongeacht hun shift. Dat is uit de tekst gehaald”. Problematisch blijft volgens de ACV’er dan weer dan de luchtverkeersleiders pas twee weken op voorhand hun uurrooster weten, vroeger was dat twee maanden.

ACV gaat zich nu intern beraden. Vakbondsacties - zoals in het verleden wel eens vaker het geval bij het bedrijf - zijn voorlopig niet aan de orde, verzekert Callaerts. “De oorspronkelijke tekst is fundamenteel gewijzigd. Acties zijn niet meteen aan de orde”.

(Lees hieronder verder)

Johan Decuyper, CEO van skeyes.
Photo News Johan Decuyper, CEO van skeyes.

“Positieve impulsen”

Skeyes-CEO Johan Decuyper hoopt dat het akkoord “de vicieuze cirkel van wantrouwen” bij het bedrijf doorbreekt. Skeyes werd maandenlang geplaagd door sociale acties en diende regelmatig ‘s nachts het luchtruim te sluiten. “We hopen nu op positieve impulsen.”

Het akkoord, aldus de CEO, past in de modernisering van skeyes en moet de professionaliteit en continuïteit van de dienstverlening verzekeren. “Het akkoord is noodzakelijk om als professioneel en modern bedrijf te kunnen werken, terwijl het de werknemers nog steeds de nodige flexibiliteit biedt, met respect voor de sociale wetgeving”. 




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.