Hoeveel mag je bijverdienen na je pensioen? Werkexpert Stijn Baert geeft uitleg.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoeveel mag je bijverdienen na je pensioen? Werkexpert Stijn Baert geeft uitleg. © Getty Images/ rv

“Slechts één groep mensen kan een hoger pensioen krijgen door langer te blijven werken”: onze werkexpert legt uit of je mag bijverdienen na je pensioen

Voor sommigen is het compleet onbegrijpelijk. Werken na je 65ste? Ben je gek?! Anderen vinden het dan weer ondenkbaar om verplicht te stoppen met werken op de wettelijke pensioenleeftijd. Alsof je plots geen zinvolle bijdrage meer zou kunnen leveren tot de economie. Een bijverdienste is dan een mooie manier om je bankrekening én de vrijgekomen tijd te vullen. Maar hoeveel mag je precies verdienen zonder pensioen te verliezen? Onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent, legt uit: “Ook aan een flexi-job zijn voorwaarden verbonden.”

  1. Gemiddeld ambtenarenpensioen meer dan dubbel zo hoog als in privé. Stijn Baert: “Verlaag gerust mijn pensioen om dat van anderen te verhogen”
    PREMIUM

    Gemiddeld ambtenaren­pen­si­oen meer dan dubbel zo hoog als in privé. Stijn Baert: “Verlaag gerust mijn pensioen om dat van anderen te verhogen”

    De pensioendiscussie blijft aanslepen, maar de noodzakelijke hervorming blijft helaas uit. Professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent), werkexpert binnen ons geldpanel, schreef een opiniestuk over de trage pensioenhervorming en geeft enkele pistes die een uitweg zouden kunnen bieden in het pensioendebat. “Geef koppels de mogelijkheid om pensioenrechten aan elkaar door te geven, zodat ze samen op pensioen kunnen.”

Geld