Sille in haar cadeaushop, waarmee ze tussen de 1.300 en 1.400 euro verdient. Met uitkering inbegrepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sille in haar cadeaushop, waarmee ze tussen de 1.300 en 1.400 euro verdient. Met uitkering inbegrepen. © Steven Richardson

Sille (36) moet 4.500 euro omzet draaien om in hoofdberoep verder te gaan: “Een minimumbedrag, want ik wil niet elke maand op mijn tandvlees zitten”

Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen.  Deze week is Sille Brugghemans aan de beurt. Zij heeft beslist om verder te gaan met haar cadeauwinkeltje en niet opnieuw een job in loondienst te zoeken. De vraag is alleen nog of ze dat doet in combinatie met een bijberoep. “Ik wil toch iets meer verdienen dan de 1.400 euro die ik nu heb.”

  1. Hanneke (28) en Arne (28) betalen 1.250 euro af voor hun huis: “We eten nog liever een hele week cornflakes dan ons een reis te ontzeggen”
    PREMIUM

    Hanneke (28) en Arne (28) betalen 1.250 euro af voor hun huis: “We eten nog liever een hele week cornflakes dan ons een reis te ontzeggen”

    Elke vrije dag die ze hebben, gaan Hanneke en Arne op reis. En dat is niet veranderd nu ze een huis in het Leuvense kochten. “We betalen maandelijks 1.250 euro aan de lening, maar zijn daarvoor nog niet één keer minder op vakantie geweest. Het is een kwestie van keuzes maken.” Het koppel vertelt hoe ze erin slagen om toch nog geld te sparen voor hun vele reizen.

Geld