Saar en Peter met kinderen Jonas en Eline.
Volledig scherm
PREMIUM
Saar en Peter met kinderen Jonas en Eline. © Steven Richardson

Saar (39) en Peter (41) verdienen 5.000 euro, maar gaan bewust om met hun centen: “Door zonnepanelen betalen we maar 80 euro per maand voor energie”

Zakgeld krijgen de kinderen van Saar en Peter nog niet, maar ze kunnen wel sterren sparen door klusjes te doen. “Daarmee mogen ze dan iets kopen. Op die manier willen we hen bewust maken van de waarde van geld”, zegt Saar die, net als haar man 2.500 euro netto verdient. Samen geven ze ons een inkijk in hun gezinsbudget.

 1. Amber (24) en Sean (26) verdienen samen 3.900 euro: “We verwarmen met een butaanvuurtje omdat onze energierekening anders door het dak zou gaan”
  PREMIUM

  Amber (24) en Sean (26) verdienen samen 3.900 euro: “We verwarmen met een butaanvuur­tje omdat onze energiere­ke­ning anders door het dak zou gaan”

  Ook al hebben ze allebei een modaal inkomen, toch liggen Amber en Sean soms wakker van hun financiën. “Alles is zo duur geworden dat we ons afvragen hoe we dat allemaal gaan kunnen blijven betalen”, klinkt het. “Zo bedraagt onze huishuur inmiddels al 860 euro, en samen betalen we bijna 1.000 euro af voor onze auto’s.”
 2. Groen wil 0 procent btw op groenten en fruit

  Groen wil 0 procent btw op groenten en fruit

  Ook Groen wil de btw op groenten en fruit afschaffen. "Groenten en fruit zijn voor veel mensen te duur om op te nemen in hun dagelijks eetpatroon. Door de btw op groenten en fruit af te schaffen, maken we een gevarieerd eetpatroon een stuk toegankelijker voor iedereen, ook voor mensen met een kleine portemonnee", zegt Groen-parlementslid Barbara Creemers. Ze schaart zich daarmee achter een voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).

Geld