Voor Poetin-vertrouweling Gennadi Timtsjenko kwam de winst uit op ongeveer 1 miljard euro.
Volledig scherm
Voor Poetin-vertrouweling Gennadi Timtsjenko kwam de winst uit op ongeveer 1 miljard euro. © REUTERS

Russische tycoons ruim 7,5 miljard rijker na opening beurs Moskou

Een groep Russische miljardairs is dankzij de heropening van de aandelenbeurs omgerekend zo’n 7,5 miljard euro rijker geworden. Bij dat gezelschap zit ook een zakenman uit de kringen rond de Russische president Vladimir Poetin die op sanctielijsten van westerse mogendheden staat.

12 reacties

 • Jurgen Herbert

  12 maanden geleden
  Niet alleen de Russische tycoons worden rijker maar iedere olie- en gastycoon van over de ganse wereld.
 • wim CLAES

  12 maanden geleden
  Een aandeel dat je bezit en je bijhoudt verdampt niet ,das alleen een (korte) termijn minder waard. Mijn bankrekening daartegen verdampt wel tgv het tanken van diesel. Ik ben geen rus maar ik word harder getroffen dan de gestraften.goe bezig
 • Paul Boutsen

  12 maanden geleden
  Niet moeilijk: je mag enkel in roebels en bepaalde Russische aandelen kopen, dan koop je gewoon gazprom en lukoil, het enige wat Rusland nog vrij mag exporteren. Als de EU Poetin echt de das wil omdoen dan had ze die "leidingen" ook drooggelegd, maar dat gaan ze nooit doen, want de EU bevolkig moet Poetins oorlog verder afbetalen.
 • Eric De Baeremaeker

  12 maanden geleden
  Wie koopt er dan die goedkope aandelen op ? Straks na de oorlog zijn ze nog rijker want grondstoffen zullen ze in het westen blijven kopen uit Rusland .
 • vangeel guido

  12 maanden geleden
  En het volk maar kin kloppen en in de gevangenissen duwen als ze hun mond tegen ze open doen.
 1. Superjacht Roman Abramovitsj aangekomen in Turks vakantieoord Bodrum
  Play

  Superjacht Roman Abram­ovitsj aangekomen in Turks vakantie­oord Bodrum

  Het superjacht ‘My Solaris’ van de Russische miljardair Roman Abramovitsj is maandag aangemeerd in het Turkse vakantieoord Bodrum. Het jacht was een week geleden vertrokken uit Montenegro, nadat de baas van FC Chelsea door de EU en het Verenigd Koninkrijk op een lijst was gezet van oligarchen tegen wie sancties gelden vanwege de Russische invasie in Oekraïne. Turkije weigerde zich achter de Westerse sancties tegen Rusland te scharen.