Een olieplatform van Lukoil in de Kaspische Zee.
Volledig scherm
Een olieplatform van Lukoil in de Kaspische Zee. © REUTERS

Rusland wil olieproductie volgend jaar op niveau van voor crisis

Rusland is van plan zijn olieproductie volgend jaar te verhogen naar een niveau dat vrijwel net zo hoog ligt als in 2019, dus voor de uitbraak van de coronapandemie. In dat jaar steeg de Russische olieproductie bovendien naar het hoogste punt sinds de val van de Sovjet-Unie.

4 reacties

 • Christian Deckers

  1 maand geleden
  EU nekt zijn eigen burgers door de supercorrecte uit te hangen en denken dat ze een land kunnen boycotten. Enkel hun eigen onderdanen zijn het slachtoffer, maar daar zullen die nooit-verkozen dames en heren niet van wakker liggen.
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  Wij zijn nu heel gewoon om de Russen te bashen maar beseffen niet dat wij beter met dit land op goede voet leven. Niet alleen om hun gas maar ook omgekeerd voor onze uitvoer van varkens, zoals vroeger en vooral onze appel en perenoogsten, evenzeer zoals vroeger. Europa maakte dit gedaan.
 • frans Venloo

  1 maand geleden
  Goed idee daarmee slaat de mazout af .Alleen de Vs zullen de russen niet graag zien ontvangen inplaats van zijzelf .60%zijn trouwens belastingen voor de staat die nooit genoeg heeft met deze politiekers .Sparen is een woord dat ze niet kennen .
 • Chris Andries

  1 maand geleden
  top, hopelijk volgt de rest ook
 1. INTERVIEW. Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen): “Kernuitstap zal de energieprijs niet verhogen, integendeel”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Energiemi­nis­ter Tinne Van der Straeten (Groen): “Kernuit­stap zal de energie­prijs niet verhogen, integen­deel”

  De energieprijzen gaan door het dak. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wil daarom het sociaal tarief verlengen, al stuit ze hier en daar op wat weerstand omdat die maatregel niet verregaand genoeg zou zijn. Heel wat mensen vrezen immers dat de kernuitstap straks zal zorgen voor nóg hogere prijzen. Volgens Van der Straeten is dat alleszins compleet onterecht. “De enige energie die vandaag goedkoper wordt is hernieuwbare energie.”

Geld